Turlayan olmadı

Uluslararası turnuvalarda dün korta çıkan Türk raketler, rakipleri karşısında istedikleri oyunu sergileyemedi. Taçspor Kulübü'nde ITF Future, Dalyan Kulüp'te de ITF Kadınlar turnuvaları devam ediyor. Pemra Özgen ve Çağla Büyükakçay da Rusya'da düzenlenen ITF Kazan'da raket sallıyor. 

 

Taçspor'da düzenlenen ITF Erkekler Taçspor Kupası'na önceki gün ikinci tur maçlarıyla devam edildi. Bir numaralı seribaşı Riccardo Ghein'le karşılaşan Anıl Yüksel, 6-2'lik setlerle kaybederken sekiz numara Prashanth'la karşılaşan Ergün Zorlu da 6-3, 6-1'le turnuvaya veda etti. Uzun süre sakatlık nedeniyle kortlardan ayrı kalan Tuna Altuna ise beş numara Alexander Ward'la oynadı. Altuna, rakibe 6-4, 7-6'lık setlerle yenilerek çeyrek finale yükselemedi. Çiftlerde de yarı finale yükselmek için korta çıkan oyuncularımızdan Can Çetinel/Cahit Kapukıran ve Onur Sargın/Sefa Suluoğlu rakiplerine mağlup olarak son dörde kalamadı. 

 

İstanbul Dalyan Kulüp'te oynanan Lacoste Dalyan Kupası'nda ana tabloda ikinci gün geride kaldı. Elemeden ana tabloya yükselmeyi başaran Sultan Gönen, bir numaralı seribaşı Reka-Luca Jani'ye 6-3, 6-0'la kaybetti. Sultan gibi elemeyi geçen İpek Soylu, dört numaralı seribaşı Elixane Lechemia'ya 6-4, 6-3'lük setlerle turnuvaya veda etti. Çiftlerde korta çıkan Başak Eraydın ise Alman partneri Christina Shakovets'le adını çeyrek finale yazdırdı. 

 

Rusya'nın Kazan kentinde oynanan 50 bin dolar toplam ödüllü ITF turnuvasında oynayan Pemra Özgen ve Çağla Büyükakçay, son sekize yükselemedi. Bir numaralı seribaşı Evgeniya Rodina'yla oynayan Büyükakçay, 6-4, 6-4'le yenilirken beş numara Vitalia Diatchenko'ya 6-3, 6-2'yle kaybeden Özgen, turnuvaya veda etti. ,