Taçspor'da ana tablo

İstanbul Taçspor Kulübü'nde bu hafta ITF Erkekler turnuvası heyecanı yaşanıyor. Eleme maçlarının geride kaldığı turnuvada Anıl Yüksel, ana tabloya yükselmeyi başaran tek raket oldu. Turnuvada ilk tur maçlarından da üçü oynandı. 

 

Taçspor'da düzenlenen turnuvanın ana tablosunda da sekiz Türk tenisçi yer alıyor. İlk gün mücadele eden oyuncularımızdan Can Altıner, Ergün Zorlu'ya 6-1, 6-2 kaybederken Can Çetinel de Hintli Prashanth'e 6-4, 6-1'le mağlup oldu. İki numaralı seribaşı Brydan Klein'la karşılaşan Cahit Kapukıran, 6-1, 6-3'le yenilerek ikinci tura yükselemedi. Ana tabloda bulunan yedi numaralı seribaşı Haluk Akkoyun, Yunan Konstantinos Mikos'la oynarken Barkın Yalçınkale de Mo Niaki karşısında tur arayacak. Sakatlık nedeniyle yaklaşık dört aydır kortlardan uzak olan Tuna Altuna'nın rakibi ise Bogdan-Victor Leonte olacak. İkinci tura yükselen Ergün Zorlu da sekiz numara Sundar Prashanth karşısında çeyrek final için mücadele edecek.

 

ITF Future takviminde yer alan turnuvanın eleme maçlarında mücadele eden on Türk raketten sadece Anıl Yüksel ana tabloya yükseldi. Eleme üçüncü turda Fransız Jerome Bernard'la karşılaşan Yüksel, rakibini 6-1, 6-3'le mağlup etti ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Steffen Solomon'un rakibi oldu. Elemede yer alan tenisçilerimizden Onur Toprak, Ali Tatlıdil, Rıdvan Kaşıkçı ilk turda, Sefa Suluoğlu, Onur Kargın, Can Baykal, Egehan Sertkaya ve Emre Özlen ikinci turda ve Oray Çezik de son turda elenerek turnuvaya veda etti.