Sultan ve İpek ana tabloda

Dalyan Kulüp Tesisleri'nde düzenlenen ITF Kadınlar turnuvasında eleme maçları geride kaldı. Dokuz Türk raketin mücadele ettiği elemeden Sultan Gönen ve İpek Soylu ana tabloya yükseldi. 

 

ITF takviminde yer alan 10 bin dolar toplam ödüllü Lacoste Dalyan Kupası'nda eleme maçları tamamlandı. Eleme üçüncü turda ana tabloya yükselmeye çalışan Sultan Gönen ve İpek Soylu başarılı olurken Naz Karagöz, sakatlanarak turnuvadan çekildi. Eleme yedi numarasıyla karşılaşan Sultan Gönen, Aselya Argınbayeva'yı 6-3'lük setlerle geçerek ana tabloda bir numaralı seribaşı Macar Reke-Luca Nani'yle eşleşti. Ana tabloya yükselmek için korta çıkan bir diğer Türk tenisçi İpek Soylu, Sowjanya Bavisetti'yi 7-5, 6-4'lük setlerle turnuvanın dışında bıraktı. Genç raket Soylu, ana tabloda dört numaralı seribaşı Elixane Lechemia'yla oynayacak.

 

Eleme üçüncü turda yer alan Naz Karagöz ise, eleme bir numarası Khristina Kazımova karşısında 6-0, 3-2 gerideyken sakatlığı nedeniyle müsabakadan çekilmek zorunda kaldı. Eleme tablosunda oynayan İdil Hacıraifoğlu ve İdil Ektirici ikinci turda, Fatmanur Atılgan, Gizem Melisa Ateş, Burcu Tarı ve İrem Ergün ilk turda turnuvaya veda etti. 

 

Fenerbahçe Dalyan Kulüp Tesisleri'nde gerçekleşen turnuvanın ana tablosunda ise altı Türk tenisçi başarı arayacak.  Elemeden gelen İpek Soylu ve Sultan Gönen yanı sıra dört tenisçimiz daha korta çıkıyor. Cemre Anıl ve Gülben Güldaş, ana tablo wild-card sahibi olurken Başak Eraydın ve Hülya Esen de direk olarak 32'lik tabloda yer alıyor.