Yaz Kupası heyecanı

Avrupa Tenis Birliği takviminde yer alan 16 ve 18 Yaş Yaz Kupası eleme müsabakaları 27-29 Temmuz 2011 tarihleri arasında 16 ayrı şehirde oynanıyor.

 

Türkiye'nin de mücadele ettiği 16 ve 18 Yaş Yaz Kupası'nda heyecan ilk serilerle başlıyor. Romanya'nın Cluj kentinde oynanan 18 yaş kızlar karşılaşmalarında ülkemiz, çeyrek finalden başlayan fikstürde İsveç'le karşılaşıyor. İskandinav ekibinin kaptanlık görevini 1992 TED Open şampiyonu Henrik Holm yürütürken Susanne Çelik, Brenda Njuki, Rebecca Poikajarvi İsveç'in kadrosunda bulunuyor. Başak Eraydın, Seda Arantekin, Melis Sezer, İpek Birol'dan oluşan kadromuzun kaptanlığını da Çağdaş Ulukan yapıyor. 

 


Slovakya'nın Piestany kentinde oynanan 18 yaş erkekler karşılaşmalarında Türkiye, birinci serisinde kızlarda olduğu gibi İsveç'le eşleşti. Millilerimiz üç numaralı seribaşı İsveç'i geçtikleri takdirde ilk turu maç yapmadan geçen Sırbistan'la oynayacaklar. Slovakya'da bulunan takımımızı Cahit Kapukıran, Durukan Durmuş, Can Altıner, Fatih Taha Erün temsil ederken Ener Gürsoy da takımımızın başında yer alıyor.

 

Pamukkale Tenis Kulübü'nde kortlarında oynanan 16 yaş kızlar müsabakalarında Türkiye, dört numaralı seribaşı İsviçre'nin rakibi oldu. Büşra Kayrun, Sultan Gönen, Fatmanur Atılgan ve Burcu Tarı'dan oluşan kadromuzun kaptanlığını da Celal Özüdoğru üstleniyor. Milliler ilk seride İsviçre'yi geçtikleri takdirde yarı finalde bir numara Fransa karşısında final arayacaklar. 

 

Arda Saran'ın kaptanlığında İspanya'nın Vinaros kentinde bulunan 16 yaş erkek milli takımımız ilk serisini bugün İsviçre ile oynuyor. Üç numaralı seribaşı olan Türkiye, Slovenya - Avusturya serisinin galibiyle karşılaşacak. İspanya'da ülkemizi Efe Yurtaçan, Gökberk Ergeneman, Barış Fırat ve Muhammet Haylaz temsil ediyor.

 

 


Turnuvanın resmi sitesi için; YAZ KUPASI