Gökberk ve Efe Avrupa üçüncüsü

Avrupa Tenis Birliği'nin takviminde yer alan 16 Yaş Avrupa Ferdi Şampiyonası, Rusya'nın başkenti Moskova'da sona erdi. Turnuvada mücadele eden genç raketler Gökberk Ergeneman/Efe Yurtaçan çiftlerde Avrupa üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı.

 

Moskova Ulusal Tenis Merkezi'nde 18-24 Haziran 2011 tarihlerinde oynanan karşılaşmalar sonunda Gökberk Ergeneman/Efe Yurtaçan çiftler ana tablosunda üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. 17 ülkeden 32 tenisçinin katıldığı ana tabloda ilk turu maç yapamadan geçen Türk ikili, Litvanyalı Mikus Losbergs/Arkadijs Slobodkins'i 7-5, 6-2'yle geçerek üçüncü tura yükseldi. Çeyrek finalde on numaralı seribaşı ikili Maximilian Marterer/Adrian Obert'le karşılaşan Ergeneman/Yurtaçan çifti müsabakayı 6-3, 4-6, 10-6'lık setlerle kazanmayı bildi. Yarı finalde İtalyan Matteo Donati/Stefano Napolitano'ya 5-7, 6-2, 10-4'le mağlup olan Türk oyuncular , turnuvayı Avrupa üçüncüsü olarak tamamladı. 

 

Rusya'da bir hafta boyunca mücadele eden Gökberk Ergeneman/Efe Yurtaçan'ın antrenörlüğünü ise Esat Tanık ve İsmail Ateş yaptı. Geçtiğimiz yıl aynı turnuvada çift kızlarda Seda Arantekin/Başak Eraydın ikilisi de Avrupa üçüncüsü olmuştu.

,