Avrupa Ferdi Şampiyonası başlıyor

Avrupa Tenis Birliği ve Uluslararası Tenis Birliği'nin düzenlediği 14, 16, 18 Yaş Avrupa Ferdi Şampiyonası üç ayrı şehirde 18-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

 

Türkiye'nin dört oyuncuyla katıldığı 14 Yaş Şampiyonası, son üç yıldır olduğu gibi yine Çek Cumhuriyeti'nin Plizen kentinde oynanıyor. Turnuvaya erkeklerde ve kızlarda toplam dört oyuncumuz yer alıyor. Tek erkeklerde Sarp Ağabigün ilk turda İsveçli Carl Soderlund'la karşılaşırken birinci turu maç yapmadan geçen Berk İliescu, ikinci turda Çek Miroslav Chyba'yla oynayacak. 

 

Plizen'de ülkemizi kızlarda ise Müge Topsel ve Ege Tomey temsil ediyor. Turnuvanın ilk turunda karşılaşma yapmayan Müge Topsel, ikinci turda Katharina Hobgarski'yle karşılaşacak. İlk tur mücadelesi verecek olan Ege Tomey, Hollandalı Tess Van Dinteren'le karşısında galibiyet arayacak.

 

Rusya'nın başkenti Moskova'nın ev sahibi olduğu 16 Yaş Avrupa Ferdi Şampiyonası'nda da oyuncularımız başarı için korta çıkacak. Tek erkeklerde Efe Yurtaçan ve Gökberk Ergeneman ilk tur mücadelesi verecek. Yurtaçan ilk turda maç yapmazken Bulgar Vilian Petrov  karşısında üçüncü turu arayacak. Kızlardaki temsilcilerimizden Büşra Kayrun, birinci maçında Bosna Hersekli Damira Muminovic'le, bir diğer temsilcimiz Sultan Gönen de ikinci turdan başladığı turnuvada Rumen Cristina Ene'yle oynayacak.

 

Avrupa Ferdi Şampiyonası'nın 18 yaş mücadelesi ise İsviçre'nin Klosters kasabasında gerçekleşecek. Ülkemizi adına Durukan Durmuş ve Cahit Kapukıran erkeklerde yer alırken kızlarda da Başak Eraydın, Seda Arantekin korta çıkacak. Tek erkekler ana tablosunda Cahit Kapukıran birinci turda Slovak Adrian Partl'la, Durukan Durmuş da Macar Gergely Madarasz'la karşı karşıya gelecek. İsviçre'de bulunan kızlarımız tekler ana tabloda ilk turu maç yapmadan geçirecek. Başak Eraydın, ilk müsabakasını ikinci turda Hırvat Matea Curic'le oynarken Seda Arantekin de dokuz numaralı seribaşı Slovak Anna Schmiedlova'la üçüncü tur için mücadele edecek. 

 

Avrupa Ferdi Tenis Şampiyonası ilk olarak 1976 yılında düzenlenirken Mario Ancic, Novak Djokovic, Richard Gasquet, Justine Henin, Jo-Wilfried Tsonga, Martina Hingis, Mats Wilander gibi yıldızlar turnuvada şampiyonluk elde etmiştir. 

 

Not: Turnuvada çiftler ana tablo kuraları daha belirlenmemiştir.