12 yaş heyecanı

Türkiye Tenis Federasyonu'nun düzenlediği 12 Yaş Yaz Kupası mücadeleleri üç ayrı şehirde 4-9 Temmuz 2011 tarihlerinde gerçekleştirildi. 

 

Muğla, Ankara ve İstanbul'da oynanan karşılaşmalar sonunda dereceye giren sporcular kupalarına kavuştu. Taçspor Kulübü'nde düzenlenen turnuvada birinciliği erkeklerde Atakan Gezer kazanırken ikincilik Cemal Demirci'nin, üçüncülük ise Emir Erben'in oldu. Kızlarda turnuvayı şampiyon tamamlayan isim Defne Olcay'ı, ikinci Ceren Çorbacı ve üçüncü Çiğdem Kayra Ongun takip etti. Çift erkeklerde şampiyon Erel/Nakıboğlu çifti olurken kızlarda da Öz/Demirci ikilisi kupanın sahibiydi. İstanbul'da dereceye giren sporcular ödüllerini Türkiye Tenis Federasyonu üyesi Erkan Naibi'den aldı. 

 

Muğla Pro35 Tenis Akademisi'nde gerçekleşen maçlar sonunda Cem Ertürk ilk sırayı almayı başarırken kızlarda da Özge Kaçak, şampiyon oldu. Erkeklerde Ege Kökoğlu,  Ahmet Onur Peker, kızlarda da İmren Bilgiç ve Selin Şimşek ikiyle üçüncü basamağı paylaştı. Çİftlerde de Ertürk/Kökoğlu ve Yücebilgin/Dramalı mutlu sona uzandı. 

 

Turnuvanın Ankara ayağı Efe Güray Spor Vakfı Tesisleri'nde düzenlendi. Erkeklerde Batur Onan ve Vicentiu Niculescu teklerde ilk iki sıranın sahibi olurken üçüncülüğü Berk Şahin elde etti. Tek kızlarda İrem Kaftan turnuvayı şampiyon tamamlarken Selin Aker ve Ecem Durmuş iki ve üçüncülüğü paylaştı. Çiftlerde birincilik ise Aker/Kaftan ve Niculescu/Onan ikililerine gitti.