Gençlerden çeyrek final

Mısır'da oynanan ITF Gençler turnuvasında mücadele eden Türk raketlerden beşi ikinci tur maçları sonunda çeyrek finale yükselmeyi başardı.

 

Başkent Kahire'de düzenlenen ITF Gençler tenis turnuvasında ikinci tur maçları geride kaldı. Tek erkekler ana tablosunda yer alan iki tenisçimizden Cem İlkel, çeyrek finale yükselirken Egehan Sertkaya turnuvaya veda etti. İki numaralı seribaşı İlkel, Mohammed Abdullatif karşısında ilk seti 6-1 aldıktan sonra rakibi çekilerek üst tura adını yazdırdı. Bİr numaralı seribaşı Stefano Napolitano'yla mücadele eden Egehan Sertkaya, 6-2'lik setlerle kaybetti. Çiftler ana tablosunda da Cem Hızlıalp partneri Tamimount'la ve Ata Hergünvarım/Cem İlkel de çeyrek finale yükseldi. 

 

İkinci turda beş Türk raketlnin yer aldığı tek kızlar ana tablosunda da dört tenisçimiz turlamayı başardı. Bir numaralı seribaşı İpek Soylu, ev sahibi tenisçi Yasmine Rashid'i 6-0, 6-2'yle, yedi numaralı seribaşı Naz Karagöz de Tunuslu Yesmine Kharrat'ı 6-0, 7-5'le mağlup etmeyi başardı.  Hadeil Ali'yi 6-3, 6-4'le geçen Yağmur Akgül, bir numara İpek Soylu'yla eşleşirken iki numaralı seribaşı Marina Albert'ı 6-3, 6-4 yenen Müge Topsel de Naz Karagöz'ün rakibi oldu. 

 

Çift kızlar ana tablosunda da Chalaganidze/Karagöz ikilisi Soylu/Tomey'le karşılaşırken Kharrat/Zhir'in rakibi Skye Hopper/Müge Topsel olacak. Yağmur Akgül/Mina Karamercan çifti de iki numaralı seribaşı Albert/Savva'yla oynayacak.