ENKA'da ikinci tur heyecanı

ENKA'da düzenlenen ITF Sisev Tenis Turnuvası'nda ilk tur maçları tamamlandı. Ülkemizi turnuvada temsil eden teklerde iki, çiftlerde de üç isim bir üst tura yükselmeyi başardı.

 

ITF takviminde 25 bin dolar toplam ödüllü ITF Sisev'de ilk maçları sonunda Pemra Özgen, Melis Sezer hem teklerde hem de çiftlerde yoluna devam ederken İpek Soylu da Skye Hopper'le çiftlerde yoluna devam ediyor. Ana tabloda yer alan Melis Sezer, birinci turda Justyna Jegiolka'yı 6-1, 6-2'lik setlerle geçerken iki Türk oyuncunun mücadelesinde Pemra Özgen, genç rakibi İpek Soylu'yu 6-1, 6-2'yle mağlup etti. İlk turda yer alan Lütfiye Esen, bir numaralı seribaşı Chakhnashvili'ye 6-2, 6-1'le, Hülya Esen de Julia Kimmelmann'a 6-3, 6-4'le kaybederek turnuvaya veda etti. 

 

Çiftlerde mücadele eden oyuncularımızdan Melis Sezer ve partneri Daniella Dominikovic, Hülya/Lütfiye Esen'i 6-3, 6-2 yenerken ilk turu maç yapmadan geçen bir numaralı seribaşı Pemra Özgen/Marta Sirotkina'nın rakibi oldu. Seda Arantekin/Mina Saygı çiftini çekişmeli üç set sonunda 7-6(5), 6-7(6), 10-7'lik setlerle geçen İpek Soylu/Skye Hopper ikilisi Aminat Kushkova/Marina Shamayko'yla eşleşti.