İpek ve Cem'den çeyrek final

 

Kazakistan'ın başkenti Almatı'da düzenlenen ITF Gençler turnuvasında Cem İlkel ve İpek Soylu çeyrek finale yükseldiler. Teklerde ikinci tur maçlarını tamamlayan İpek Soylu, Cem İlkel, son sekize kalırken Cem Hızlıalp, Sinan Tuna ve Naz Karagöz ikinci turda turnuvaya erken veda etti. 

 

ITF takviminde yer alan Kazakistan ITF Gençler tenis turnuvasında genç tenisçilerimiz İpek Soylu ve Cem İlkel, son sekiz tenisçi arasına kalmayı başardı. İkinci turda ev sahibi tenisçi Yekaterina Gubanova'yı 6-1, 6-4'le geçen İpek Soylu,  bir diğer Kazak raket Dariya Berezhnaya'yla eşleşti. Tek erkekler iki numaralı seribaşı Cem İlkel, Özbek Amal Yuldashev'le karşılaştı. Türk raket, Yuldashev'i 6-0, 6-4'le mağlup ederek Dmitry Popov'un rakibi oldu. 

 

Çiftlerde ana tablosunda yer alan Cem Hızlıalp/Cem İlkel ikilisi, Tsatkin/Yuldashev'i 6-1, 3-6, 10-7 yenerken Egehan Sertkaya/Sinan Tuna da Ayap/Pissarenko karşısında 6-4, 6-1'le kazandı. Mert Adanalı ve partneri Kovalenko'yla ise ilk maçlarında mağlup oldular. Çift kızlarda 

 

İkinci tur tek erkeklerde mücadele eden Sinan Tuna ve Cem Hızlıalp, rakiplerine kaybederken tek kızlarda da Naz Karagöz, son sekiz arasına yükselemedi. Turnuvada yer alan diğer raketlerimiz Egehan Sertkaya, Mert Adanalı ve Yağmur Akgül ise ilk turda turnuvaya erken veda etmişti.