Teşekkürler Marsel

Roland Garros'ta tekler ana tablo oynayan ilk Türk raket Marsel İlhan, 3 saat 58 dakika süren ikinci tur mücadelesinde İspanyol Guillermo Garcia Lopez'e 4-6, 6-1, 2-6, 6-4, 11-13'lük setlerle kaybetti. 97 dakika süren final seti 24 oyuna sahne oldu.

 

Türkiye'nin erkeklerde bir numarası Marsel İlhan, sezonun ikinci grand slam turnuvası olan Fransa Açık ikinci turunda Guillermo Garcia Lopez'e beş set sonunda kaybederek turnuvaya veda etti. Marsel İlhan, dünya 33 numarası karşısında üstün bir oyun sergilemesine rağmen final setinin 24'ünc oyununda servisine tutunamadı ve mücadeleden 4-6, 6-1, 2-6, 6-4, 11-13'lük setlerle mağlup ayrıldı.

 

Mücadelenin birinci seti karşılıklı servis oyunlarıyla başladı. Setin yedinci oyununda servis kıran Lopez, yakaladığı avantajı korudu ve seti 6-4 almayı başardı. İkinci sette üstün bir oyun sergileyen Marsel, 1-1 sonrası sete ağırlığını koydu ve beş oyun üst üste almayı  bildi. İkinci set 6-1'le Marsel'in üstünlüğüyle geçildi. 

 

Üçüncü sete servis atarak başlayan Lopez, ikinci oyunda servis kırarak sette 3-0'ı yakaladı. Marsel, sonraki bölümde 4-2'ye getirse de İspanyol raket aldığı iki oyunla seti 6-2 sonlandırdı. Marsel İlhan beşinci sette 3-1'i buldu. Bir sonraki oyunda Garcia-Lopez cevap verse de setin onuncu oyununu alan milli raket seti 6-4 aldı.

 

Büyük çekişmeye sahne olan maçta galibi belirleyecek final seti 97 dakika sürdü. 11 'inci oyuna kadar sette servis kırma şansı yakalanmadı. 5-5'te 0-40'ı yakalayan Marsel, bu şansı değerlendiremedi. 12-11 girilen oyunda üç maç puanı yakalayan İspanyol Lopez, sonuncusunu kullanarak seti ve maçı kazanan isim oldu.

 

Roland Garros tekler ana tabloda yer alan ilk Türk raket Marsel, eleme üçüncü turda Augustin Gnesse'e kaybetmesine rağmen şanslı kaybeden "lucky loser" olarak birinci turda oynama hakkı elde etmişti.