Marsel'den tarih!

Roland Garros’ta teklerde ana tablo oynayan ilk Türk Marsel İlhan, birinci turda Alman Tommy Haas'ı dört set sonunda geçmeyi başardı. Tarih yazarak ikinci tura yükselen İlhan’ın rakibi İspanyol Guillermo Garcia Lopez oldu. 

 

Sezonun ikinci grand slam turnuvası olan Roland Garros'ta mücadele eden Marsel İlhan, birinci turda Alman Tommy Haas'la karşılaştı. Türkiye'nin erkeklerde bir numarası İlhan, karşılaşmadan 6-4, 4-6, 7-6, 6-4'lük setlerle galip ayrılarak ilk kez katıldığı Roland Garros'ta ikinci tura yükselmeyi başardı. 

 

Birinci sete hızlı başlayan Türk raket, rakibinin servisini iki kez kırarak 5-1'i bulsa da Alman raket geri dönüş yapmayı bildi. Sette durumu 5-4'e getiren Haas, Marsel'in servis oyununa engel olamadı ve set 6-4'le Marsel'in oldu. İkinci set yine çekişmeye sahne oldu. 10'uncu oyunda 5-4 geride olan milli tenisçi, servisini ve seti rakibine kaptırdı. Üçüncü sette ikişer kez servis kıran tenisçiler, seti oyununa taşıdılar. Tie-break oyununu 7-1'le alan İlhan, setlerde de 2-1'i buldu. 

 

Son sette de her iki raket servis oyunlarına tutunarak oyunda kalmayı başardı. Tek servisin kırıldığı sette, karşılıklı oyunlarla 10'uncu oyuna gelindi. 5-4 geride olan Alman Haas, servisinde 0-40 geriye düştü. Marsel, üç servis kırma şansından sonuncusunu değerlendirerek ikinci tura yükseldi. Fransa Açık'ta tarih yazarak tur atlayan milli tenisçi, ikinci turda İspanyol Guillermo Garcia-Lopez'le eşleşti.