Tekler son sekizde üç Türk

Türk tenisinin unutulmaz şampiyonu Nazmi Bari anısına düzenlenen Uluslararası Nazmi Bari Kupası'nda erkeklerde Efe Yurtaçan ve Cem İlkel, kızlarda da İpek Soylu çeyrek finale yükseldi.

 

Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) takviminde bulunan ITF Gençler Nazmi Bari Kupası'nda erkeklerde Cem İlkel ve Efe Yurtaçan kızlarda da İpek Soylu teklerde son sekiz raket arasına kaldı. Beş numaralı seribaşı Cem İlkel, 11 numara Aleksandr Ernepesov'u 6-4, 6-2'lik setlerle yenmeyi başarırken Efe Yurtaçan da İsveçli Serdar Bojadjieva'yı 7-6'lık setlerle mağlup etti. Ana tabloda yer alan bir diğer Türk raket Gökberk Ergeneman ise 6-7, 6-3, 6-1'lik setlerle Joshua Sapwell'e kaybetti.

 

Kızlarda ana tabloda yer alan Türk raketlerden İpek Soylu çeyrek finale yükselirken Sultan Gönen, Burcu Tarı rakiplerine kaybederek turnuvaya veda etti. Turnuvanın üç numaralı seribaşı İpek Soylu, 16 numara Petra Piirtola'yı 6-3, 6-2'lik setlerle geçerek son sekiz raket arasına kaldı. Bir numara Kathinka Von Deichmann'la karşılaşan Burcu Tarı, rakibine 6-3, 6-1'le kaybetti. Hollandalı Arianne Hartono'yla oynayan Sultan Gönen ise 6-4'lük setlerle turnuvaya veda etti. 

 

Çiftler erkeklerde de Altuğ Çelikbilek/Arda Üzümcü ikinci turda Can Öztüzün/Eren Şen ikilisini 6-3, 7-5'le yenerek son sekiz isim arasına kaldı. Çift kızlar ana tablosunda Sultan Gönen/Cemre Anıl ikilisi bir numaralı seribaşı Skye Hopper/Mariah Plauth'u 6-0, 6-3 mağlup etti. Üç numaralı seribaşı Yağmur Akgül/İpek Soylu çifti Gizem Melisa Ateş/Melis Bayraktaroğlu'nu 6-1, 6-1'le, Naz Karagöz/Julia Terziyska da Gözde Adar/Fatmanur Atılgan'ı 6-1, 6-3'le geçerek çeyrek finale çıktı.