Fransa'da Türk rüzgarı

Sezonun en önemli turnuvalarından biri olan Roland Garros elemeleri dün oynanan maçlarla başladı. Bu yıl turnuvaya üç Türk oyuncu katılarak ülkemizi temsil ediyor. Tek kadınlarda Çağla Büyükakçay, çift kadınlarda İpek Şenoğlu ve tek erkeklerde Marsel İlhan, Türkiye adına Fransa'da raket sallayacak.

 

Çiftlerde ülkemizin bir numarası İpek Şenoğlu'da bu yıl Roland Garros'un toprak kortlarında çiftlerde başarı arayacak.  Daha önce iki kez Fransa Açık'ta yer alan Şenoğlu, 2009'da partneri Yanina Wickmayer'le, 2010'da Tatiana Poutchek'le ilk turda turnuvaya veda etmişti. İki yıl önce Sania Mirza/Chia-Jung Chuang, geçtiğimiz yıl da Vera Dushevina/Ekaterina Makarova milli tenisçimiz ve partnerine tur şansı vermemişti.

 

Tek erkeklerde Türkiye'nin bir numarası Marsel İlhan, 2011'de Roland Garros'a üçüncü kez katılıyor. 2009 yılında eleme ilk turda Thiemo de Bakker'le mücadele eden Türk raket, Hollandalı tenisçiye 6-4, 6-2 kaybetmişti. Geçtiğimiz yıl ise Marsel, üçüncü eleme turuna yükselmeyi başarmıştı. İlk turda Martin Vassallo Arguello'yu geçen İlhan, ikinci maçta da Roberto Bautista-Agut'u elemişti. Son müsabakada Simone Bolelli karşısında ana tablo arayan Marsel, ilk seti 7-5 almasına rağmen sonraki setlerden 5-7, 3-6 mağlup ayrıldı. Milli tenisçi, ikinci sette bir maç puanından yararlanamamıştı. 

 

Amerika Açık ve Avustralya Açık sonrasında üçüncü grand slam turnuvasına katılan Türkiye'nin teklerde bir numarası Çağla Büyükakçay, bir ilk yaşıyor. Kariyerinde ilk defa Fransa Açık'ta raket sallayacak olan Büyükakçay, Sidney'de eleme ikinci tur görürken Amerika Açık eleme ilk turunda Petra Cetkovska'ya kaybetmişti.

 

Eleme ilk turda dün Conor Niland'la karşılaşan Marsel İlhan, rakibini 7-6, 6-3 geçmeyi başarmıştı. Bugün ise ilk Fransa Açık mücadelesine çıkacak olan Çağla Büyükakçay, TSİ 11.00'da Ukraynalı raket Olga Savchuk'la oynayacak.

 

Dünya tenis arenasının en önemli turnuvalarından biri olan Roland Garros diğer adıyla Fransa Açık'ta mücadele eden tüm sporcularımızı kutlar ve başarılar dileriz.