Bu kez Marsel

ATP klasmanında 127'nci sırada bulunan milli raket Marsel İlhan, Roland Garros eleme ilk turunda daha önce üç kez kaybettiği İrlandalı Conor Niland'ı 7-6(6), 6-3'lük setlerle devirmeyi başardı.

 

Sezonun ikinci grand slam turnuvası olan Roland Garros'ta mücadele eden Marsel İlhan, İrlandalı Conor Niland karşısında 7-6(6), 6-3'lük setlerle geçmeyi başardı. İlk sette 2-2'ye birer kez servis kırarak gelen oyuncular daha sonrasında servis oyunlarına tutunmayı başardı. Tie-break'in galibi belirlediği sette 3-1'i bulan Marsel, rakibinin geri dönmesine izin verdi. İrlandalı raket 4-3'le dengeyi bulsa da Marsel İlhan'ın üstünlüğünü engelleyemedi. Milli raket 8-6 sonlanan tie-break sonrası seti de 7-6 almayı bildi.

 


İkinci sette daha rahat oynayan İlhan, bu kez rakibinin direncini erken kırdı ve ikinci sette 4-1 öne geçti. Avantajını set sonuna kadar koruyan başarılı raket, seti de 6-3'le sonlandırdı. Roland Garros'ta eleme ikinci tura yükselen Marsel, ATP klasmanında 146'ncı sırada bulunan Avustralyalı Marinko Matosevic'le karşılaşacak.