Zoru sevdik

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Davis Kupası Avrupa Üçüncü Grubu'nda yükselme maçlarını oynayan Türkiye, B Grubu'nda liderlik için Norveç'le karşılaştı. Serisinin ilk maçında iki numaramız Haluk Akkoyun, Stian Boretti'ye 6-4, 6-3'lük setlerle kaybederken Marsel İlhan, durumu 1-1'e getirdi. İlhan, Erling Tveit'ı 6-1'lik iki setle geçti. Büyük çekişmeye sahne olan çiftler maçında Türkiye, 6-4, 2-6, 7-6(5)'lık setlerle seriyi 2-1 kazanmayı bildi.

 

Turkcell'in ana sponsorluğundaki Davis Kupası Milli Takımımız, Üsküp'te bir üst gruba çıkma mücadelesinde Norveç serisini oynadı. Serinin ilk maçında Haluk Akkoyun, 29 yaşındaki Stian Boretti karşısında galibiyet aradı. Milli raket, birinci sete istediği gibi başlayamadı. İkinci oyunda servisini kırdıran milli raket 2-0 geriye düşse de dördüncü oyunda 2-2'yi buldu. Onuncu oyuna kadar karşılıklı setlerle devam eden maçta Haluk Akkoyun, servisini kırdırarak ilk seti rakibine kaptırdı. İkinci sette de 3-1'i bulan Haluk, rakibine beş oyun kaybederek seti de 6-3'le yitirdi.

 

Serinin ikinci maçında ülkemizin bir numarası Marsel İlhan'ın rakibi ATP 537 numarası Erling Tveit oldu. ATP 125'incisi İlhan, maçın başlamasıyla oyuna ağırlığını koydu. İlk sette 3-1'i bulan Marsel, seti de 6-1 bitirdi. İkinci setten de aynı sonuçla galip gelen milli tenisçi, seride durumu eşitlemeyi başardı.

 

Grubun liderini belirleyecek olan maç ise büyük çekişmeye sahne oldu. Marsel İlhan/Ergün Zorlu çifti, son maçta Stian Boretti/Erling Tveit'le mücadele etti. Sete 2-0 geride başlayan milli takımımız, 3-1 sonrası toparlanarak sette 4-3 öne geçmeyi bildi. Onuncu oyuna 5-4 önde giren Türkiye, 15-40'la rakibinin servisini kırarak ilk seti 6-4 aldı. İkinci sette ise Türkiye istediği oyunu sergileyemedi. Üçüncü oyunda servisi kırdıran milliler, dördüncü oyunda da 40-15'te forehand'ı dışarı vurarak farkın ikiye çıkmasına engel olamadı. 4-2'de bir servis daha kırdıran milliler 5-2 sonrası seti de 6-2 kaybetti.

 

Galibi belirleyecek sette, ilk oyun Boretti/Tveit'in olurken ikinci oyunda rakibin backhand'i filede kaldı.(1-1)Üst üste iki oyun daha alan İlhan/Zorlu çifti 3-1'i yakaladı. Beşinci oyun itibariyle rakibin geri dönmesiyle sette denge sağlandı. Karşılıklı servisler sonrası 12'nci oyunda 30-40 maç puanı yakalayan Türkiye, bu şanstan yaralanamadı. Tie-break oyununda 3-0 geriden 5-4'ü yakalayan Marsel İlhan/Ergün Zorlu 6-4'te ilk maç puanı şansını kaçırdı. Rakibin 6-5'te topu fileye takmasıyla maçı alan milliler grubunda lider oldu ve play-off maçında ev sahibi Makedonya'yla eşleşti.