FED Kupası'nda rakiplerimiz belli oldu

Mısır’da gerçekleştirilen FED Kupası'nda Avrupa-Afrika ikinci grubunda yer alan Türkiye Milli Takımı'nın rakipleri belli oldu. Turkcell sponsorluğunda bu sene FED Kupası'na katılan Türkiye, B grubunda Gürcistan, Ermenistan ve Bosna Hersek'le eşleşti.

 

Tenisin ülkeler seviyesindeki en önemli mücadelesi olan FED Kupası'nda grup maçları başlıyor. Türkiye'nin de yer aldığı Avrupa-Afrika ikinci grubu maçları 4-7 Mayıs tarihlerinde Mısır'da oynanacak. B grubunda Gürcistan, Ermenistan ve Bosna-Hersek'le eşleşen Türkiye, ilk maçında Bosna Hersek’le karşılaşacak. Milliler, grupta ilk ikiye kaldığı takdirde play-off oynamaya hak kazanacak. Her iki grubu ilk iki de bitiren ülkeler Avrupa-Afrika birinci grubu'na yükselmek için oynayacak. Son sırada yer alan takım ise bir alt gruba düşecek.

 

Deneyimli antrenör Ali Göreç'in kaptanlığını yaptığı FED Kupası takımımız; İpek Şenoğlu, Çağla Büyükakçay,Pemra Özgen, Başak Eraydın ve  Melis Sezer'den oluşuyor.  İlk olarak 1991 yılında ilk kez FED Kupası'nda mücadele eden milliler, bundan önce oynadıkları 70 serinin 39'unu kazanırken 31'inden de korttan mağlup ayrıldı.

 

Türkiye Tenis Federasyonu olarak oyuncularımıza ve kaptanımıza başarılar dileriz.