Haftalık Analiz: 11 Nisan

Uluslararası turnuvalarda geçtiğimiz hafta raket sallayan Türk tenisçiler şampiyonluk dışında önemli sonuçlara da imza atmayı başardı. Genç raketlerden Seda Arantekin, Antalya'da çiftler şampiyonu olurken finalde Başak Eraydın'ı geçti. Aynı turnuvada Başak Eraydın, Durukan Durmuş ve Cahit Kapukıran teklerde yarı final görürken yine güney sahillerinde düzenlenen ITF Futures'ta Tuna Altuna çiftler yarı finali oynadı. Avustralya'da geçtiğimiz haftayı geçiren Pemra Özgen de ITF Bundaberg'de teklerde son dört raket arasına kalmayı bildi. Toprak sezonunu İtalya'da açan Marsel İlhan da Monza'da çeyrek final oynadı. Marbella'da bulunan İpek Şenoğlu ise Klara Zakopalova'yla WTA Marbella'ya ilk turda veda etti.

 

 

Erkeklerde Türkiye'nin bir numarası Marsel İlhan, geçtiğimiz hafta toprak sezonunu açtığı Monza Challenger'da mücadele etti. 23 yaşındaki raket, sezonun ikinci çeyrek finalini gördüğü turnuvada, Andreas Beck'e 3-6, 7-6, 1-6'lık setlerle kaybederek son dört raket arasına kalamadı. Milli raketin bir sonraki durağı  İtalya'da düzenlenen Rai Open Challenger'da olacak. 

 

WTA çiftler sıralamasında 77'inci sırada bulunan İpek Şenoğlu, toprak sezondaki ilk turnuvası olan Marbella'ya Klara Zakopalova'yla katıldı. Şenoğlu/Zakopalova ikilisi, ilk turda karşılaştıkları Jugic-Salkic/Jurak'a 6-3, 6-4'le yenilerek turnuvaya erken veda etti. 

 

Avustralya'da ITF Bundaberg'de yer alan TED'li raket Pemra Özgen, seribaşı tenisçileri geçerek turnuvada yarı final oynamayı başardı. Özgen, ikinci turda iki numara Sally Peers, çeyrek finalde de yedi numara Gail Brodsky'i geçerek son dört raket arasına kaldı. Finale yükselmek için ev sahibi isimlerden Casey Dellacqua'yla karşılaşan Pemra, turnuvayı şampiyon tamamlayan rakibine 6-2, 6-4'le takıldı.

 

Antalya'da geçtiğimiz hafta üç ayrı ITF turnuvası oynandı. Gençlerde yoğun bir katılım gösteren Türk raketler, ITF Gençler GD Kupası'nda teklerde üç raket yarı finale çıkarken çiftlerde Seda Arantekin şampiyonluğa ulaştı. Bir numaralı seribaşı olan Anaeve Pain/Seda Arantekin, finalde ENKA'lı çift Başak Eraydın/Skye Hopper'ı 6-4, 6-1'lik setlerle yenerek turnuvanın çiftler birincisi oldular. Erkeklerde de Cahit Kapukıran/Durukan Durmuş, yarı finalde Al Bitar/Golhke'ye 6-4, 6-4 kaybederek final şansını yitirdi.

 

Teklerde de önemli sonuçların geldiği Antalya'da kızlarda Başak Eraydın, erkeklerde de Cahit Kapukıran ve Durukan Durmuş son dört raket arasına yükselmeyi bildi. Yarı finalde mücadele eden bir numara Cahit Kapukıran, Martin Kobza'ya 6-0, 6-1'le iki numara Durukan Durmuş da Borna Coric'e 6-2'lik setlerle mağlup oldular. Kızlarda iki numara Başak Eraydın, üç set sonunda Vladsyslava Zanosiyenko'ya 6-3, 4-6, 6-4'le elenmekten kurtulamadı. Ayrıca çiftlerde şampiyonluğa ulaşan Seda Arantekin, tekler ana tablosuna ise çeyrek finalde veda etti.

 

Sezonun 12'inci ITF Futures turnuvasında teklerde Tuna Altuna ve Haluk Akkoyun, birer galibiyet alarak ikinci tur görürken Altuna çiftlerde yarı final oynadı. Teklerde turnuvanın beş numarası Adrien Bossel'le karşılaşan Haluk Akkoyun, rakibini 6-4, 6-3'le geçerek bir üst tura yükseldi. İlk turda bir diğer seribaşı olan Rudy Coco'yu 7-6, 6-3 geçen Tuna Altuna, çiftlerde de partneri Brydan Klein'la son dört raket arasına kaldı. 

 

Kadınlarda sezonun 10'uncu turnuvasında ise ana tabloda Milena Zubkov, ilk turda galibiyet alan tek Türk raket oldu. Zubkov, birinci turda Alenka Hubacek'i 6-4, 7-6 yenerek ikinci turda turnuvanın finalisti Isabella Shinikova'ya kaybetti. Çİftlerde çeyrek final gören isim ise WTA sıralamasında 30'uncu sırada bulunan Jarmilla Groth'la turnuvaya katılan Melis Sezer oldu. Üç numaralı seribaşı olan Sezer/Groth çifti, Glimakova/Monova'ya 7-5, 6-4 mağlup oldu.