Yarı finalde üç Türk

Türkiye düzenlenen sezonun ilk ITF Gençler turnuvasında çeyrek final geride kaldı. Erkeklerde bir numaralı seribaşı Cahit Kapukıran, iki numaralı seribaşı Durukan Durmuş ve kızlarda iki numara Başak Eraydın, yarı finale yükselmeyi başardı.

 

Antalya'da devam eden 4'üncü ITF GD Kupası'nda Türk raketler yarı final için korta çıktı. Erkeklerde bir numaralı seribaşı Cahit Kapukıran, Polonyalı Zvonimir Podvinski'yle karşılaştı. Genç raket, mücadeleden 6-2'lik setlerle galip ayrılarak Martin Kobza'nın rakibi oldu. Çeyrek finalde yer alan iki numaralı seribaşı Durukan Durmuş'un rakibi ise 11 numaralı seribaşı Ahmed Bitar'dı. Durukan, Mısırlı rakibini 6-1, 6-2'le geçerek Borna Coric'le eşleşti. Çiftlerde çeyrek final mücadelesi veren Durukan Durmuş/Cahit Kapukıran, yarı finale yükselmeyi başardı.

 

Kızlarda da çeyrek final günü iki Türk raket, son dörde kalma mücadelesi verdi. İki numaralı seribaşı Başak Eraydın, Joanna-Nena Savva'yı 6-1, 6-1 mağlup etti. Milli raket, yarı finalde Vladsylava Zanosiyenko'yla karşılaşacak. Turnuvada günün şanssız ismi ise Seda Arantekin oldu. Genç tenisçi, çeyrek final mücadelesinde Anhelina Kalinina'ya kaybederek turnuvaya veda etti. Çiftlerde de Başak Eraydın/Skye Hopper ve Seda Arantekin/Anaeve Pain yarı finale yükselen isimler oldu.