Marsel'den çeyrek final

Milli raket Marsel İlhan, toprak sezonunu açtığı Monza Challenger'ın ikinci turunda Rumen Victor Crivoi'yi 6-2, 7-6'lık setlerle geçerek çeyrek finale yükseldi.

 

İtalya'da düzenlenen Monza Challenger'ın ikinci turunda korta çıkan Marsel İlhan, Rumen Victor Crivoi'yle karşılaştı. İlk setin başlamasıyla 2-0'ı bulan Marsel İlhan, bir kez servisini kaptırsa da beşinci oyuna 4-1 önde girmeyi bildi. Setin sekizinci oyununda rakibinin servisini bir kez daha kırmayı başaran milli raket, ilk seti rahat bir şekilde 6-2 lehine sonlandırdı.

 

Türkiye'nin erkeklerde bir numarası karşılıklık oyunlarla başlayan ikinci setin dördüncü oyununda 3-1'i bulsa da avantajını yitirdi. Rumen Crivoi dengeye getirdiği mücadelede servisine tutunarak sette kalmayı başardı. Tie-break'te 4-1'i bulan Marsel, rakibinin karşılık vermesine rağmen 7-4 biten tie-break sonrası çeyrek finale yükselmeyi başardı.

 

Victor Crivoi'yi 6-2, 7-6'lık setlerle geçen Marsel İlhan, son sekiz mücadelesinde Lukasz Kobot - Andreas Beck maçının galibiyle oynayacak.