Gençler tam yol

Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde düzenlenen ITF Gençler turnuvasında boy gösteren Türkk raketlerden Cahit Kapukıran teklerde yarı finale çıkarkan Seda Arantekin, partneri Denise Maxl'la çiftlerde finale yükseldi. Teklerde son sekiz mücadelesi veren İpek Soylu ise şanssız bir şekilde elenerek turnuvaya veda etti.

 

ITF Gençler takviminde yer alan Plovdiv tenis turnuvasında Türk tenisçiler başarılı sonuçlarıyla dikkat çekiyor. Tek erkekler kategorisinde yarı finale çıkma mücadelesi veren Cahit Kapukıran, Belçikalı Romain Barbosa'yla karşılaştı. Turnuvanın üç numaralı seribaşı olan Kapukıran, Barbosa karşısında 6-2, 4-6, 7-5'lik üç set sonunda galip gelmeyi bildi. Genç raket, final için Markos Kavelonis'le oynayacak.

 


Turnuvanın kızlar mücadelesi de devam ederken çiftlerde Seda Arantekin finale yükseldi. Tekler ana tablosunda raket sallayan İpek Soylu ise iki numaralı seribaşına kaybetti. Avustralyalı Denise Maxl'la çiftlerde yer alan Seda Arantekin, yarı finalde Ducu/Otapenko'yu önemli bir geri dönüşe imza atarak mağlup etti. İlk seti 6-2 kaybeden Arantekin/Maxl, ikinci sette de 2-0 geriye düştü. İkinci setin üçüncü oyunundan itibaren toparlanan Türk raket ve partneri seti 6-3'le lehine sonlandırdı. Son seti de 10-5'le bitiren Seda /Denise finale adını yazdırarak Gjorcheska/Radojkovic'le eşleşti.

 

Tekler kızlarda Türkiye'nin son temsilcisi olan İpek Soylu ise Lina Gjorcheska'ya 6-1, 6-3'le kaybederek yarı finale yükselme şansını yitirdi.