Marsel doludizgin

Milli raket Marsel İlhan, ATP Miami Masters'ın ilk turunda Alman Tobias Kamke'yi 6-2, 6-1 mağlup etmeyi başardı ve 16 numaralı seribaşı Victor Troicki'nin rakibi oldu. ABD'de düzenlenen turnuvanın ana tablosunda Rafael Nadal, Roger Federer ve Novak Djokovic gibi raketler yer alıyor.

 

Sezonun ikinci masters turnuvası olan ATP Miami Masters'ta mücadele eden Marsel İlhan, ilk turda Tobias Kamke'yi 6-2, 6-1'lik setlerle devirerek ikinci tura yükseldi. Karşılaşmaya servis kırarak başlayan milli raket, beşinci oyuna gelene kadar rakibine oyun izni vermedi. 4-0'ı yakaladıktan sonra rahatlayan Marsel, elde ettiği avantajı setin sonuna kadar korudu ve 26 dakikada seti 6-2'yle lehine sonlandırdı. 

 

İkinci sete de istediği gibi başlayan İlhan, dört kez servis kırma şansı yakaladığı oyunu alarak 1-0'ı buldu. Üçüncü oyuna 2-0 önde giren Marsel, 40-15 geriye düşmesine rağmen rakibinin servisini bir kez daha kırmayı başardı. 23 yaşındaki raket, Alman rakibine bu sette sadece bir oyun almasına izin vererek 6-1 biten set sonunda ikinci tura yükseldi. 

 

Milli tenisçi, ikinci turda Sırp Viktor Troicki'yle karşılaşacak. ATP klasmanında 17'inci sırada bulunan Troicki, geçtiğimiz yıl Miami Masters'ın ikinci turunda David Nalbandian'a kaybetmişti. Milli raket ise geçen sene ikinci tur maçında Juan Monaco'ya mağlup olmuştu.