Marsel açılışı yaptı

Türkiye'nin erkeklerde bir numarası Marsel İlhan, bu sezon teklerde yaşadığı şanssızlığa Le Gosier Challenger turnuvasında son verdi. Guadeloupe'ta bu yıl ilk kez düzenlenen turnuvanın birinci turunda İlhan, Kanadalı Pierre-Ludovic Duclos'u 6-2, 6-4 yenerek dokuz maçlık mağlubiyet serisine son verdi.

 

ATP Challenger takvimine bu yıl dahil olan Le Gosier turnuvasında raket sallayan Marsel İlhan, ilk maçında Kanadalı Piere-Ludovic Duclos'la karşılaştı. Dünya sıralamasında 463'üncü sırada bulunan Duclos, milli raket karşısında varlık gösteremedi. Sezona teklerde dokuz mağlubiyetlik bir seriyle başlayan İlhan, Kanadalı rakibini 6-2, 6-4'lük iki set sonunda yenmeyi başardı.  Marsel, bir sonraki turda Alman Tobias Kamke'yle oynayacak. Turnuvanın dört numaralı seribaşı olan Kamke, dünya sıralamasında 68 sırada bulunuyor. Karşılaşma Türkiye saatiyle 23.00'da başlayacak.

 

Tekler ilk tur maçının ardından Fransız partneri Gianni Mina'yla çiftler maçına çıkan Marsel İlhan, Ricardo Ghedin/Stephane Robert ikilisine 6-4, 7-5 kaybetti. 

 

Milli raket İlhan, 2011 yılına Hindistan'da düzenlenen Chennai Challenger turnuvasında başlarken aralarında Avustralya Açık'ın da bulunduğu dokuz turnuvada tekler galibiyeti alamamıştı.