Büyükakçay, Avustralya yolunda

WTA klasmanında teklerde ilk 200'e girerek büyük başarı elde eden milli raket Çağla Büyükakçay, 2011 sezonunu Avustralya'da açıyor. Ocak ayının ortasında yapılacak olan sezonun ilk büyük turnuvası Avustralya Açık öncesinde iki turnuva oynamayı planlayan Büyükakçay'ın sezonun ilk beş haftasındaki programı netleşti.

 

Yeni sezon hazırlıklarını İstanbul'da yaptığı antrenmanlarla tamamlayan Büyükakçay, 2011'e Avustralya'da girecek. Sırasıyla Brisbane ve Sydney'deki WTA turnuvalarına elemeden katılacak olan Çağla, 13 Ocak tarihinde de sezonun ilk grand slam turnuvası olan Avustralya Açık'ın elemelerinde raket sallayacak. Türkiye'nin bayanlarda bir numarası, ocak sonunda ise 25 bin dolar toplam ödüllü ITF Burnie oynayıp, Tayland'daki Pattaya Açık'a geçmeyi planlıyor.

 

2009 sezonunu 310. sırada tamamlayan Büyükakçay, geçtiğimiz yıl ise kazandığı turnuvalar sonrasında kasım ayında 173'üncü sıraya kadar yükseldi. WTA tarihinde en yüksek tekler sıralamasına ulaşan Türk tenisçisi unvanına sahip Çağla, şu anda 191. sırada yer alıyor.

Genç raket sezona ilk 100 hedefiyle başlayacağını belirterek “Ocak ayında alacağım sonuçlar hedeflerim için büyük önem taşıyor. Hazırlık dönemini çok iyi geçirdim ve bunun sonuçlarını alacağımı düşünüyorum” diye konuştu.