Haftalık Analiz: 6 Aralık

Geçtiğimiz haftada dört oyuncumuz Asya'da düzenlenen turnuvalarda mücadele etti. Hindistan'da ITF Gençler turnuvası oynayan Başak Eraydın, teklerde ve çiftlerde şampiyonluğa ulaştı.

 


Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen ITF Gençler turnuvasına üç sporcumuz katıldı. Seda Arantekin, Mina Saygı ve Başak Eraydın, ana tabloda yer alan isimler oldu. Başak Eraydın, tekler finalinde dört numaralı seribaşı Aarzoo Malik'i 6-1, 6-4'le geçerek şampiyonluğa ulaştı. Milli tenisçi Eraydın, çiftlerde de partneri Tarrannum Handa'yla mutlu sona uzandı. Eraydın/Handa ikilisi finalde Bal/Thombare'yi 6-2, 6-2'yle geçmeyi başardı.Turnuvanın yarı finalinde  Aarzon Malik'le karşılaşan Seda Arantekin rakibine 6-3, 6-2'yle yenilerek turnuvaya veda etti. Ana tabloda mücadele eden bir diğer sporcumuz Mina Saygı ise ilk turda elendi. Arantekin/Saygı ikilisi çiftlerde ikinci turu göremedi.
 

Kazakistan'da düzenlenen Ust-Kamenogorsk ITF gençler turnuvasına katılan Fatmanur Atılgan, ikinci tur maçında beş numaralı seribaşı Victoria Vorontsova'ya 6-3, 6-3 yenilerek turnuvaya veda etti.
 

Sezon sonu olması nedeniyle oyuncularımızın birçoğu hazırlık dönemi içerisinde bulunuyor. Marsel İlhan ve Berk İliescu, Bruguera Akademi'de çalışıyor. Marsel İlhan, bir haftalık çalışmasını tamamlayıp yurda dönerken Berk İliescu yeni antrenörü Cengiz Büyükturan'la ikinci haftayı da Barcelona'da geçirecek. Milli tenisçilerimizden İpek Şenoğlu ise Kiev'de bir hafta kaldıktan sonra 13-19 tarihleri arasında Dubai'ye geçecek.