Tenis aşığı anne-oğul

 

(ÖZEL) Tenis tutkusu aileleri içten içe sarıyor. Günümüzde aile boyu tenis oynayanların sayısı hızla artıyor. Ankaralı Baysal Ailesi de bunlardan birisi.

 

1940 doğumlu Dr. Türkan Baysal, 1985 yılında tenisle tanıştığı Ankara Tenis Kulübü’nün en kıdemli üyelerinden birisi. Ortaokul ve lise yıllarında atletizmle ilgilenen Baysal, tenise başladıktan sonra hevesini hiç kaybetmemiş ve özel derslerle sürekli kendisini geliştirmiş. Bunun ödülünü de 60+, 65+ ve bu yıl kurulan 70+ kategorilerinde Dünya Süper Senyörler Takım Şampiyonaları’nda Türkiye’yi temsil ederek almış. Halen aktif olarak tenis oynayan Türkan Baysal’ın bir önemli hedefi daha var: Kendi kategorisinde dünya sıralamasında ilk 100’e girmek.

 

Dr. Türkan Baysal’ın oğlu Bora da çocukluk yıllarından itibaren sporun içinde. Üniversite yıllarında ODTÜ KayakTakımı’nda ve ODTÜ Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü’nde yüksek irtifa dağcılığı ve kaya tırmanışı yapan Bora Baysal, 2001 yılında annesinin izinden giderek kortlara adımını atmış. Ankara Tenis Kulübü’nde tenis oynamaya devam eden Bora Baysal, 2010 yılında Meksika’da düzenlenen Dünya Senyörler Takım Şampiyonası’nda da 40+ kategorisinde Türkiye’yi temsil etmiş.

 

1997 yılında birlikte kurdukları Yunus Yuva’yı işleten ana-oğul Baysallar, tenissiz bir hayat düşünemeyeceklerinin altını çiziyorlar. Disiplinli ve planlı çalışmanın ödülünü milli takıma girerek aldıklarını belirten Dr. Türkan Baysal ve Bora Baysal “Tenis her yaşın sporu. Sürekli kendinizi geliştirebileceğiniz,keyifli bir spor. Kortlarda olmaya devam edeceğiz” diyorlar.