Türkiye, tenis üssü olacak

Türkiye Tenis Federasyonu’nu temsilen Eğitim Kurulu Üyesi İrfan Gülmez’in katıldığı Tenis Federasyonları Bölgesel Çalıştayı, Romanya’nın başkenti Bükreş’te yapıldı. Üç gün süren toplantılarda ev sahibi Romanya Federasyonu ile birlikte Moldova, Bulgaristan ve Hırvatistan’dan da temsilciler yer aldı.

Çalıştayda kış dönemindeki kamplar üzerine verimli bir tartışma yapılırken, Türkiye’nin iklim avantajı dolayısıyla kampların Antalya’da yapılması konusundki görüşler ön plana çıktı. Davis Kupası ve Federasyon Kupası milli takımları dışında junior seviyesindeki turnuvaların öncesinde yapılan ikili kampların statüsü üzerine de çalışmalar yapıldı.

 

Toplantıda konuşulan önemli konulardan birisi de performans tenisinde gelişim sağlamak için düşük maliyetli karşılıklı dostluk turnuvalarının planlanması ve federasyonlar arasında wild card değişiminin sağlanmasıydı. Ayrıca, katılımcı ülkelerin önde gelen kulüplerinin karşılıklı iletişime geçerek kamp ve dostluk turnuvalarının gerçekleştirilmesi konusunda görüşler alındı.

 

Çalıştayda ayrıca antrenör diploma denklikleri ve genel antrenörlük eğitimi, hakem değişimi, tekerlikli sandalye tenisi, plaj tenisi, senyör tenisinin geliştirilmesi ve Balkan Oyunları’nın yeniden canlandırılması konuları da değerlendirildi.