12 yaş heyecanı sona erdi

Avrupa Tenis Federasyonu takviminde bulunan Uluslararası GD Akademi 12 yaş ve altı turnuvası sona erdi. Pazar günü final oynayan Türk oyunculardan tek erkeklerde Ergi Kırkın, çiftler erkeklerde de Melih Ege Azkara partneri Aykhan Manaflı'yla turnuvada ikinci oldu. Teselli kategorisinde ise şampiyonluk Türk oyunculara gitti.

 

Antalya'da düzenlenen 12 yaş ve altı turnuvasında tek erkekler finalini Ergi Kırkın'ı 7-5, 6-1 yenen Azeri Aykhan Manaflı olurken çiftlerde de Lukas  Daels/Teodor Tonelid ikilisi Melih Ege Azkara/Aykhan Manaflı karşısında 6-2, 6-0 galip gelerek kupaya uzandı.

 

Bayanlarda ise tekler şampiyonluğuna Alina Semashko'yu 6-1, 6-0'lık setlerle mağlup eden Fransız Emmanuelle Salas ulaştı. Çiftlerde de Alina Semashko/Anna Kalinskaya, Mısırlı rakipleri Sara İsmail/Nermeen Shawky'i üç set sonunda 6-4, 4-6, 10-7 yenerek kupanın sahibi oldu.

 

Teselli kategorisinde ise şampiyonluk Türk oyuncuların oldu. Erkeklerde Can Kaya rakibi Melih Ege Azkara'yı4-2, 0-4, 4-2, kızlarda da Deniz Paykoç, Gürcü Mariam Bolkvadze'yi 4-2, 4-2 mağlup ederek turnuvayı birincilikle bitirdi.

 

Genç tenisçiler ödüllerini Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge'den aldılar. 

 

Turnuvanın Sonuçları