"Türk sistemini kuracağız"

 

Taçspor Kulübü Merkez Kortu’nda düzenlenen ‘Antrenör Eğitim Semineri’nde konuşan Bruguera, Türkiye’ye has bir sistem oluşturmak için çalışacaklarını söyledi. Seminerde ele alınacak temel konuları ana başlıklarıyla vererek konuşmaya başlayan İspanyol hoca, ardından iyi bir oyuncuda olması gereken özellikleri sıraladı. Bruguera, profesyonellik için atılması gereken adımlarla ilgili yol haritasını da açıkladı.

Özgüveni yüksek oyuncular yetiştirmek için çalışacaklarını belirten Bruguera “Bu işin matematiği yok duygularla yola çıkacağız. Oyunun içeriği kontrol temalı bir oyun olacak. İspanyol tenisini Türkiye'ye uyarlayacağız ama kesinlikle ülkeye özgü karakteristiği de işin içine katacağız. Ülkenin her tür özelliğini dikkate alarak sistem oluşturacağız. Fiziksel kapasitesi üst düzeyde tenisçiler yetiştireceğiz, çünkü artık herkesin kabul ettiği bir gerçek var. İyi bir sporcu aynı zamanda iyi de bir atlet olmak zorunda” diye konuştu.

ULUÇ: TÜRK TENİSİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM

Taçspor Kulübü’nde seminerin açılış konuşmasını yapan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç da dünyanın en iyi hocalarından birini ülkeye getirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Bruguera ve ekibinin, Türk tenisine çok kısa sürede önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Uluç “Türkiye’nin dört bir yanından 400’ü aşkın antrenörün seminere katılmış olması bizi çok sevindirdi. Bu katılım attığımız adımın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Lluis Bruguera’nın yanı sıra Brugueara Akademisi’nden üç antrenörün de katıldığı seminer dört gün sürecek.

 

Lluis Bruguera ve ekibi

Seminer genel