Berk ve Melis galip

Tennis Europe takviminde bulunan 14 yaş turnuvası Stavanger 2010'da Berk İliescu ve Melis Bayraktaroğlu üçüncü tura yükseldi.


Norveç'in Stavanger kentinde düzenlenen Tennis Europe 14 yaş turnuvasında yer alan Berk İliescu erkeklerde, Melis Bayraktaroğlu ise kızlarda bir üst tura yükseldi. Erkeklerdeki bir diğer temsilcimiz Efekan Bülbül, turnuvaya ikinci turda veda etti. 
Geçtiğimiz hafta Basel'de mücadele eden Berk, Stavander'deki ikinci tur maçını zorlanmadan kazanmayı başardı. Genç raket, 16 numaralı seribaşı olan Britanyalı Vincent Gillespie'yi 6-3, 6-3'le geçti. İliescu bir sonraki tur, bir numaralı seribaşı olan Norveçli Viktor Durasovic'le oynayacak. Turnuvada tek erkeklerde yer alan dokuz numaralı seribaşı Efekan Bülbül ise Norveçli Sebastien Hawken'e üç set sonunda kaybetti. Efekan, ilk seti 6-4 almasına rağmen diğer setleri 6-3, 6-2 vererek turnuvadan elendi.

Ana tablodaki tek kız tenisçimiz olan Melis Bayraktaroğlu, ikinci turda 14 numaralı seribaşı Kathrine Berge'le karşılaştı. Ev sahibi raket karşısında rahat bir oyun sergileyen Melis, müsabakayı 6-1, 6-0'lık setlerle kazanan taraf oldu. Melis, üçüncü turda iki numaralı seribaşı Anne Brogan karşısında tur arayacak.