TED'de final günü

 

Tarabya’da bulunan TED Kulübü kortlarında devam eden 25 bin dolar toplam ödüllü TED-FIRATPEN Cumhuriyet Kızları tenis turnuvasında tekler finali belirlendi. Oynanan yarı final maçlarında rakiplerini yenen 1 numaralı seribaşı Andrea Hlavackova ile Belaruslu Irina Kuryanovic şampiyonluk için karşı karşıya gelecek. 

 

1 numaralı seribaşı Çek Hlavackova, yarı finalde Rus Ekaterina Bychkova’yı 6-3, 4-6, 6-2’lik setlerle mağlup etti. Rakibinin servisini ikinci setin yedinci oyununda ilk kez kıran Bychkova, bu seti kazandıktan sonra son sette de 2-0’ı buldu. Ancak rakibinin artan basit hatalarını iyi değerlendiren ve etkili return gerçekleştiren Hlavackova, üst üste 6 oyun alarak mücadeleyi tamamladı.

 

Diğer yarı final maçında ise iki Belaruslu raket karşılaştı. 2 numaralı seribaşı Darya Kustova ile mücadele eden Irina Kuryanovic, rakibini 6-4 ve 7-5’lik setlerle yenip finale çıktı. Klasmanda 214 numarada bulunan Kuryanovic, böylece oynadığı dört maçta set kaybı yaşamadan finale yükseldi. 

 

Finalde karşılaşacak olan Hlavackova ve Kuryanovic, bu yıl nisan ayında Brescia’da karşı karşıy gelmiş ve 3 saate yakın süren maçı 4-6, 7-6 ve 7-5’lik setlerle Hlavackova kazanmıştı.

 

Fotoğraf: Andrea Hlavackova