Allaster İstanbul'dan umutlu

 

Kadınlar tenisinin sezon içindeki en değerli turnuvası olan WTA Sezon Sonu Şampiyonası (WTA Championships) Doha’da başladı. Açılışta Başkan Stacy Allaster önümüzdeki yıl İstanbul’da yapılacak turnuvanın önemine değindi.

 

Katar’ın başkenti Doha’da son kez yapılacak olan WTA Sezon Sonu Şampiyonası, 8 elit oyuncunun katılımıyla başladı.  26 Ekim Salı günü grup maçlarıyla başlayacak olan mücadelede 31 Ekim’deki final ile şampiyon belli olacak.

 

Doha’da pazartesi günü 8 katılımcının yer aldığı kura çekiminde Başkan Stacy Allaster, şampiyonanın öneminden bahsetti. Doha’da üçüncü yılını geçiren bu önemli organizasyonun önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye’de yapılacağını belirten Allaster, Avrupa’nın en önemli kentlerinden biri olan İstanbul’da büyük bir şov beklediklerini sözlerine ekledi.

 

TTF YÖNETİMİ DOHA’DA

Bu arada hafta sonunda görevi Katar’dan devralacak olan Türk yetkililer de devir teslim töreni için bugün Doha’ya gidecek. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ile birlikte Asbaşkan Cengiz Durmuş, Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tural ve TRT’den bir üst düzey yetkili, son gün yapılacak törende Doha’da hazır bulunacak.

 

WTA Sezon Sonu Şampiyonası, bu yıl 1 numara Caroline Wozniacki’nin yanında Vera Zvonareva, Kim Clijsters, Elena Dementieva, Jelena Jankovic, Francesca Schiavone, Samantha Stosur, Viktoriya Azarenka’nın katılımıyla oynanıyor. Sezonun en çok puan toplayan sekiz sporcusu ile birlikte, çiftlerde de en iyi dördün yer aldığı şampiyona 2011, 2012 ve 2013’te İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak.