Turkcell´den ilk 100 primi

 

Türkiye Tenis Federasyonu himayesinde ve Türk sporunun en büyük destekçisi Turkcell’in sponsorluğunda büyük başarılara imza atan Marsel İlhan, geçen ay dünya klasmanında teklerde ilk 100’e girerek bir ilke daha imza atmıştı. Bu gelişme ile Turkcell’den 75 bin TL’lik başarı primi almaya hak kazanan İlhan’a çekini, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler verdi.   

 

Marsel İlhan’ının başarısı ile gurur duyduklarını dile getiren Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler “Marsel’in bu noktalara geleceğine başından beri inancımız tamdı. Kendisi teklerde ilk 100’e girerek bir ilke daha imza attı. Şu anda dünya sıralamasında 93. sırada. Yükselen başarı grafiğiyle Türk tenisinde ilklere imza atmaya ve genç sporcularımıza en güzel şekilde örnek olmaya devam ediyor.” dedi. 

 

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ise, “Marsel, adını Türk tenis tarihine altın harflerle yazdırdı ve erkeklerde ilk 100'e giren ilk Türk tenisçi olma başarısını gösterdi. Marsel İlhan'ın bu başarısından dolayı büyük  bir mutluluk yaşıyoruz'' dedi.

 

Marsel İlhan’ın, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttükleri Geleceğe Koşanlar projesiyle ülke genelinde destek verdikleri 180 gence de örnek olduğunu vurgulayan Öztürkler, “Bu ülkenin bir değil onlarca Marsel İlhan’a ihtiyacı var ve Marsel İlhan gibi bireysel sporlarda yetenekli ve gelecek vadeden gençlerimize desteğimiz her zaman sürecek” dedi. 

 

Başarı grafiği yükselişte...

 

Marsel İlhan, bu yılın başında Wimbledon’da 3. tura yükselerek göğsümüzü kabartmış ve sonrasında dünya sıralamasında ilk 150’ye girince yine Turkcell tarafından 50 bin TL’lik bir prim ile ödüllendirilmişti.

 

2007 yılında dünya sıralamasında 320. sırada yer alan tenisçimiz, özellikle son bir yılda, çok hızlı bir gelişme kaydetti. Marsel İlhan, geçtiğimiz ay iki ATP turnuvasını başarı ile tamamladı. Ekim ayında da uluslar arası turnuvalarda iyi bir mücadele sergileyen milli tenisçimiz şu anda dünya sıralamasında 93. sırada yer alıyor.

 

Turkcell’den tam destek

Turkcell Marsel İlhan’a 2009 yılından beri destek veriyor. Sporcuya beklentileri doğrultusunda bir maaş sunulurken aynı zamanda başarı odaklı bir prim sistemi de oluşturulmuş durumda. Turkcell, İlhan’a ayrıca kondüsyoner ve fitness desteği de sağlıyor.