Pemra çeyrek finalist

Dünya sıralamasında bu hafta itibariyle 394 numaraya yükselen Pemra Özgen, Avustralya'daki 25 bin dolarlık Mount Gambier turnuvasında çeyrek finale çıktı. Özgen, bir hafta önce yenildiği Melanie South'u 6-2, 6-3 yenerek başladığı turnuvada, ikinci turda ev sahibi ülkeden Karolina Wlodarczak'ı da aştı. İlk seti 6-3 kaybeden Özgen, ikinci sette 5-4 öndeyken rakibinin sakatlanmasıyla çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Beşinci turnuvasını oynadığı Avustralya serisinde üst üste üçüncü çeyrek finalini bulan Pemra, Brezilyalı Ana Clara Duarte ile karşılaşacak. Klasmanda 255 numarada bulunan Duarte, iki hafta önce Alice Springs'te final oynama başarısı göstermişti. Özgen, çiftlerde de partneri Mirkovic ile birlikte yine Duarte'ye karşı yarı final oynayacak.


HALUK YARI FİNALİ KAÇIRDI

Antalya'da devam eden 10 binlik mücadelelerinde ise Haluk Akkoyun, yarı finali kaçırdı. 7 numaralı seribaşı olduğu turnuvada çeyrek finale yükselen tek yerli tenisçi olan Akkoyun, Moldovalı Radu Albot ile müthiş bir maç oynadı, ama 6-7, 7-5 ve 6-4'lük setlerle rakibine boyun eğdi.

Antalya'da çiftler finalinde ise Barış Ergüden şampiyonluk için korta çıkacak. Danimarkalı Philip Orno ile birlikte oynayan Ergüden, 1 numaralı seribaşı Capkovic ve Molchanov ile finalde karşılaşacak.

Yine Antalya'da yapılan ITF Kadınlar 10 binlik turnuvasında ise çiftlerde iki Türk tenisçisi yarı finale çıktı. Başak Eraydın ve İtalyan Rosatello, yarı finalde Ekin Günaysu ve Slovak Katarina Marackova ile eşleşti.