Bruguera'dan ilk toplantı

Milli takım teknik direktörlüğüne getirilen Lluis Bruguera, ilk toplantısını yaptı.

Kabataş'ta bulunan Türkiye Tenis Federasyonu ofisinde gerçekleştirilen toplantıda İspanyol antrenör teknik komiteyle bir araya geldi. Bruguera ilk toplantıda neler yapılacağından bahsederken bazı noktaların üzerinde özellikle durdu.

 

Öncelikle bir sistem oluşturacağından bahseden 62 yaşındaki antrenör "Bir Türk sistemi yaratacağız. Antrenörlerde ve oyuncularda iki ayrı piramit oluşturacağız. Bizimle çalışacak antrenörler ve oyuncuların seçimi yapıldıktan sonra da yazılım geliştireceğiz. Bu yazılımla oyuncuların videolarını ve gelişimlerini tek bir merkezden takip edeceğiz. İşin içine görsellik girdiği zaman daha fazla verim almış olacağız. Oyunculara videoyla, görselle eğitim verdiğiniz zaman sözle yapılandan yararlı olacaktır. Oyunculara ne yapmak istediğiniz söylenmeli, nasıl yapacağından çok ne yapması gerektiğini bilmeli"  diyerek fikirlerini teknik komitede yer alanlarla paylaştı. 3 saat süren toplantının ardından Lluis Bruguera, kulüp baş antrenörleriyle yapacağı toplantı için Yeşilyurt Spor Kulübü'ne geçti.

 

Lluis Bruguera dışında Xavier Torner (Bruguera Akademi Direktörü), Gökhan Dönmez, H.Onur Binay, Aladdin Karagöz, Mustafa Azkara, Mihai İliescu, Ali Rıza Toptaş, Akın Cumalı, Haluk Akkoyun toplantıda yer alan isimlerdi.