Çiftlerde yarı final günü

Türk Telekom İzmir Cup’ta çiftler ana tablonun son dördü belirlendi. Turnuvadaki son temsilcimiz Tuna Altuna ve partneri Sam Groth mücadeleden elenirken, turnuvanın 1 ve 2 numaralı çiftleri yarı finale yükselmeyi başardı. 64 bin euro toplam ödüllü Türk Telekom İzmir Cup’ta çiftler heyecanı da sürüyor. Çiftlerde kalan son Türk tenisçi Tuna Altuna ve Avustralyalı  partneri Sam Groth, 2 numaralı seribaşı olan Britanya’dan Jamie Delgado ve Jonathan Marray karşısında 6-2, 6-2 yenilmekten kurtulamadı. ATP çiftler klasmanında 108 numarada bulunan Marray, bu yıl Challenger serisinde 4 kez final oynayıp iki şampiyonluk kazanırken, partneri Delgado da Recanati’de zirveye çıkmıştı.

1 numaralı seribaşı olan İstanbul Challenger finalisti Amerikalı Brian Battistone ve İsveçli Andreas Siljeström, oldukça çekişmeli geçen maçta Letonyalı Andis Juska ve Deniss Pavlovs’a 7-6 ve 6-3 setlerle üstünlük sağladı. Battistone/Siljeström, Avustralya’dan Rameez Junaid ve Alman Frank Moser’e karşı finale yükselmek için korta çıkacak.
Günün son çiftler çeyrek finalinde ise Filipinler’den Treat Conrad Huey ve Britanyalı Dominic Inglot, Avustralya’dan Sadık Kadir ve Hint Purav Raja’yı 3-6, 6-3 ve 11/9’luk setlerle mağlup ederek tur atlardı. Huey/Inglot ikilisi, final için Delgado/Marray ile karşılaşacak.


Çiftlerde yarı final programı şöyle:
14:00 Battistone/Siljeström– Junaid/Moser
19:00 Huey/Inglot – Delgado/Marray