Şampiyonluk maçı ertelendi

Milli tenisçi Marsel İlhan, ATP Challenger Turu'nda yer alan Banja Luka Challenger turnuvasında finale çıktı. 23 yaşındaki milli tenisçi Marsel İlhan, dünya klasmanında 82 numarada bulunan İspanyol raket Ruben Ramirez Hidalgo'yu 5-7, 7-6 ve 6-3'lük setlerle mağlup ederek finale çıktı. Maçta müthiş bir geri dönüş sergileyen Marsel, ilk seti 7-5 kaybettikten sonra ikinci sette de 5-1 geriye düştü, ancak mücadeleyi bırakmadı. Daha çok file önüne gelip risk aldığı bu sette durumu 5-5'e getirmeyi başaran Marsel, tie-break oyununda da 2-5'ten gelip 8/6 ile kazandı. Son sete büyük moralle giren milli tenisçi, 6. oyunda servis kırıp 4-2'ye ulaştı ve seti de 6-3 kazanıp zorlu mücadeleden galip ayrıldı.

Yağmur nedeniyle hayli geç başlayan maçın ardından bu yılki ilk challenger finaline ulaşan Marsel İlhan, şampiyonluk için 86 numarada bulunan İspanyol Pere Riba ile karşılaşacak. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı Riba, Çek Jaroslav Pospisil'i 3-6, 6-3 ve 6-4'lük setlerle mağlup ederek finale yükseldi.

 

Kariyerinde daha önce 3 kez challenger finali oynayan Marsel İlhan, bu seride tek şampiyonluğunu 2008 yılında İsrail Açık'ta elde etmişti. Marsel, 64 bin euro toplam ödüllü turnuvayı kazanırsa klasman için 100 puan elde edecek.

 

Pazar günü oynanması beklenen final müsabakası, yağmur nedeniyle pazartesi oynanacak. Önümüzdeki hafta İzmir Cup'ta mücadele edecek olan Marsel İlhan'ın ilk maçını çarşamba günü oynaması bekleniyor.