İzmir Cup, Türkiye´nin vitrini

 

İstanbul Cup, İstanbul Challenger ve Avrupa Plaj Tenisi Şampiyonası’ndan sonra Türkiye önümüzdeki hafta önemli bir tenis organizasyonuna daha evsahipliği yapacak. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek 64 bin euro toplam ödüllü İzmir Cup bir kez daha dünyanın önemli raketlerini buluşturacak. Milli raket Marsel İlhan’ın da 3 numaralı seribaşı olarak mücadele edeceği turnuva için geri sayım başladı.

 TTF Başkanı Ayda Uluç ve Asbaşkan Cengiz Durmuş, Cumartesi sabahı Örnekköy’deki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi (UTEM) kortlarında başlayacak turnuva ile ilgili son hazırlıkları yerinde görmek için İzmir’e gitti.

 

EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ

İzmir Cup’la ilgili hazırlıkların büyük bölümünün tamamlandığını görmekten mutlu olduğunu belirten Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç bu yılki turnuvanın organizasyon açısından en iyisi olacağına inandığını söyledi. Uluç “Türkiye Tenis Federasyonu olarak son dönemde düzenlediğimiz büyük turnuvalar sonucunda önemli bir organizasyon tecrübesi edindik. Bu tecrübeler ışığında İzmir Cup’la ilgili hazırlıklar sürüyor. Köklü tenis kültürü ve Türk tenisine her alanda yaptığı katkıyla lokomotif kentlerden biri olan İzmir’e yakışır bir turnuva için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

 

TANITIM ORGANİZASYONLARI

Bir organizasyonun başarılı olması için yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düştüğünü belirten Uluç, İzmir’de gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyledi. TTF Başkanı “İzmir’deki tenis kulüpleri bu turnuvaya büyük destek veriyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediyelerden de önemli destek alacağımızı umuyoruz. Sonuçta bu turnuva tarihte çok önemli spor organizasyonlarına evsahipliği yapmış İzmir’in tanıtımına büyük katkı sağlıyor” diye konuştu. Uluç, turnuvada seyirci sıkıntısı yaşanmaması için çeşitli organizasyonlar ve medya ile yoğun bir tanıtım kampanyası yürüteceklerini söyledi.