Şampiyon İtalyanlar

Antalya'da düzenlenen Avrupa Plaj Tenisi Şampiyonası'nın final gününe İtalya damgasını vurdu.


Cuma günü Antalya Club Alibey'de başlayan plaj tenisi heyecanı final maçları ardından sona erdi. 17 ülke 108 sporcunun katıldığı organizasyonun final gününde sadece İtalyanlar vardı. Erkekler, bayanlar ve karışık çiftler olmak üzere üç kategoride de finalistler İtalyan sporculardan oluştu. Daha önceki üç organizayonda  şampiyon olan ülke bu seferde şampiyonluğu kimseye bırakmadı.

Çift erkekler finalinde İtalyan Alan Maldini/Luca Meliconi ikilisiyle Alex Mingozzi/Matteo Marighella karşılaştı. Mingozzi/Marighella çifti maçtan 6-3, 0-6, 7-6'lık setlerle galip ayrılarak şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Bayanlar finalinde Federica Baccheta/Giula Spazzoli ikilisi Laura Oliveri/Simona Briganti'yle oynadığı karşılaşmayı 6-2, 7-5 kazanarak mutlu sona ulaştı.

Karışık çiftlerde ise Luca Meliconi/Giula Spazzoli çifti  Simona Briganti/Alex Mingozzi'ye karşı verdiği mücadeleyi 7-6, 7-6 kazanarak birincilik kupasının sahibi oldu. Ayrıca dün çiftlerde kazanarak bir üste çıkan baba-kız çift Alaaddin Karagöz/Naz Karagöz çifti Portekizli Filipe Rebelo/Joana Roda'ya 6-3, 6-3 kaybederek ikinci turda turnuvaya veda etti.