14 yaş heyecanı sona erdi

İzmir'de UTEM tesislerinde düzenlenen 14 yaş Türkiye Şampiyonası hafta boyunca oynanan maçların ardından sona erdi.


Geçtiğimiz hafta İzmir Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'nde 249 sporcunun katılımıyla gerçekleşen şampiyonada birbirinden heyecanlı final mücadeleleri yaşandı. Tek erkeklerde Mert Adanalı, çiftlerde ise Mert Adanalı, Altuğ Çelikbilek ikilisi mutlu sona ulaşırken tek kızlarda Naz Karagöz çiftlerde de Gülben Güldaş, Melis Bayraktaroğlu'yla kupaya uzanan isimler oldu. 

Erkeklerde final heyecanı Mert Adanalı ve Efekan Bülbül arasında oynandı. Final maçına kadar set vermeden gelen Adanalı karşılaşmayı da 6-2, 6-1 kazanarak turnuvayı set vermeden şampiyon olarak tamamladı. Çiftlerde Mert Adanalı/Aytuğ Çelikbilek'in şampiyonluk maçında Egehan Sertkaya/Can Öztüzün ikilisiyle karşılaştı. Karşılaşmayı 4-6, 7-5, 10/5'lik setlerle kazanan Adanalı/Çelikbilek çifti şampiyon oldu.

Tek kızlarda finalde ise Naz Karagöz ve Ege Tomey şampiyonluk için mücadele verdi. Karşılaşmada 5-7, 6-1, 6-2'lik setlerle galip gelen Karagöz kupayı kazanan isim oldu. Naz Karagöz ayrıca turnuvada gösterdiği dirençle de dikkat çekti. Genç tenisçi oynadığı beş maçın dördünde setlerde geriden gelerek karşılaşmayı kazanmasını bildi. Çiftlerde mutlu son ise Hazal Ünlügenç/Tuna Kaya ikilisini 7-5, 6-1 mağlup eden Gülben Güldaş, Melis Bayraktaroğlu mutlu sona ulaştı.