Haftalık Analiz: 30 Ağustos

 

Amerika Açık elemesi ve Uluslararası Cevanşir Kupası'nın yapıldığı bu hafta, tenisçilerimiz yurtdışındaki turnuvalarda başarı için mücadele etti. Geçtiğimiz haftanın şüphesiz en önemli olayı Çağla ve Marsel'in Amerika Açık elemesinde yer almasaydı. 

Türk tenis tarihinde tek kadınlarda grand slam elemesine katılan ilk Türk olan Büyükakçay, Petra Cetkovska'ya yenildi. Çağla, Çek rakete 7-5, 6-4'lük setlerle mağlup oldu. Erkekler elemesinde ise Marsel İlhan, Avustralyalı Bernard Tomic'e 6-0, 2-6 ve 6-3 ile yenilerek elendi.

Bu yıl dokuzuncusu düzenenlen 16 Yaş Uluslararası Cevanşir Kupası'nda gülen TED sporcuları oldu. Tek erkekler finalinde mücadele eden Efe Yurtaçan ile Gökberk Ergeneman'ın maçında Yurtaçan, 6-3, 6-2'lik setlerle galip ayrıldı ve şampiyonluğa ulaştı. Çift erkeklerde ise Ergeneman/Yurtaçan ikilisi Cash/Zick'i 6-3, 6-2 mağlup ederek birincilik kupasının sahibi oldu. Tek kızlar finalinde Başak Eraydın, Rus Anastasiya Komardina'yı 6-3, 6-0'la geçerken, çift kızlarda Başak Eraydın ve Gülben Güldaş ikilisi, İpek Birol ve Gülşah Çetin'i 6-2, 6-2 biten iki set sonunda yenerek şampiyonluğa uzandı.

Makedonya'da düzenlenen Neocom 2010'da beş sporcumuz yer aldı. Mert Dinç, turnuvada partneri Belçikalı Christopher Heyman'la birlikte çiftler finalinde Dinç/Heyman çifti, Goles Babic/Sisko çiftine 6-4, 7-5 yenilerek turnuvayı ikinci bitirdi. Üsküp'te yer alan tenisçilerimizden tekler mücadelesi veren bir numaralı seribaşı Durukan Durmuş ilk turda Jathan Malik'e 6-2, 3-6, 6-1, Kaan Şenolsun, Hırvat Stjepan Sisko'ya 6-0, 6-1, Mert Dinç, Besir Durguti'ye  6-1, 6-0, Fatih Taha Erün ikinci turda Bulgar Stefan Trifonov'a 6-2, 6-3 kızlarda da Mina Saygı ilk turda Despoina  Vogasari'ye 6-2, 6-0 kaybederek turnuvaya veda etti. Çiftlerde de Durmuş/Erün yarı final gördü.Kızlarda çiftler mücadelesi veren Saygı/Jankovic ise maç yapmadan turnuvaya veda ettiler. Jankovic bir gün önce tekler maçını kaybetmesinin ardından turnuvayı terk ettti. Bu yüzden oyuncumuz Mina Saygı karşılaşma oynamadan turnuvayı sonlandırmıştır.

Hint Okyanusu'nda küçük bir ada olan Mauritius'ta düzenlenen ITF Junior Open'da dört tenisçimiz yer aldı. Cem İlkel, turnuvada çeyrek finalde Britanyalı Stefan Burnett'e 6-4, 0-6, 7-5'lik setlerle mağlup olarak son dörde kalamadı. Mauritius'ta yer alan diğer sporcularımızdan Mert Adanalı ilk turda Britanyalı Tom Hill'e 6-2, 6-2, Sinan Tuna ikinci turda Alman Michael Spegel'e 6-1, 6-3, Murat Memişoğlu da bir sonraki turda Cem İlkel'İ eleyen Burnett'e 4-6, 6-4, 6-2 yenilerek turnuvaya veda etti.

Budaörs Kupası'na katılmak için Macaristan'da bulunan Cahit Kapukıran, ilk turda Alman Daniel Masur'a 2-6, 6-1, 7-6'lık setler sonucunda ilk turda elendi.

Bosna Hersek'te düzenlenen 2.Mostar Açık turnuvasında yer alan Burcu Tarı da ilk tur mücadelesinde Hırvat Blaga Delic'e 6-1, 3-6, 6-4 kaybetti. Bosna'da gerçekleşen bir diğer turnuva olan Doboj 2010'da ise Ekin Günaysu, ilk maçında Dalia Zafirova'ya 6-1, 4-6, 7-6 mağlup oldu.

Almanya'da oynanan 10 bin dolar toplam ödüllü ITF Braunschweig'ta yer alan Derya Turhan, ilk turda Syna Kayser karşısında 6-1, 6-3'lük iki set sonunda kaybederek turnuvanın dışında kaldı.