Arif Koçak ve Duygu Akşit'in İsimleri Kortlara Verildi

Gençlerde erkekler ve kadınların dünya kupası olan Davis Cup Juniors ve BJK Cup Juniors Finalleri'nin gerçekleştiği Megasaray Tenis Akademisi’nde iki kortun ismine ülkemiz tenise büyük emekler vermiş olan eski milli sporcularımız Arif Koçak ve Duygu Akşit'in isimleri verildi.

Arif Koçak kimdir?

1960 yılında tenise top toplayıcı olarak başlayan Arif Koçak sonraki yıllarda gençler turnuvalarıyla performans tenis hayatına başladı. Davis Cup'ta mücadele ederek ülkemizi temsil eden Koçak, Türkiye klasmanında bir numaraya yükseldi. Koçak 1975 yılında Amerika'nın Northwest Missouri St. Üniversite'nden dört yıllık tenis bursu teklifi aldı. Amerika'da da hem sporculuk hem de antrenörlük alanında önemli başarılar kaydetti. Türk tenisine katkıda bulunmak adına Amerika'daki kariyerini noktalayarak Türkiye'ye dönen Koçak, İTK, ENKA Spor, Raket Spor, Büyük Kulüp, Kalamış ve Club Sporium'da sporcular yetiştirdi.

Duygu Akşit kimdir?

1982 yılında 11 yaşındayken oynadığı ilk Türkiye Şampiyonası'nda finale çıkarak başladığı tenis hayatında bütün yaş kategorilerinde defalarca Türkiye şampiyonu olarak devam eden Akşit aynı zamanda kadınlarda ilk Cumhurbaşkanlığı kupasını kazanan oyuncudur. Akşit Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'ye ilk madalyayı getiren isim olmuştur. Duygu Akşit Billie Jean King Cup'a 1991 yılında dahil olan Türkiye'nin ilk A Milli Kadın Takımı'nda yer almıştır.