Tatvan Nemrut Krater Gölü Cup Ulusal Tenis Turnuvası Başladı

Tatvan Nemrut Krater Gölü Cup Ulusal Tenis Turnuvası Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayelerinde Türkiye Tenis Federasyonu koordinasyonu, Bitlis Valiliği ve Tatvan Belediyesi'nin ev sahipliği ile gerçekleşecek Tatvan’ın ilk tenis turnuvası Tatvan Nemrut Krater Gölü Cup Ulusal Tenis Turnuvası’nın açılışı yapıldı.

23 şehirden 114 erkek, 48 kadın olmak üzere toplamda 162 sporcunun 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında mücadele edeceği Tatvan Nemrut Krater Gölü Cup Ulusal Tenis Turnuvası’nın açılışına Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış ve Tatvan İlçe Emniyet Müdürü Ersin Tütüncü’nün katılımıyla gerçekleşti. Tatvan Nemrut Krater Gölü Cup Ulusal Tenis Turnuvası’nda halk oyunları gösterisinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani önceki yıllarda tenis oynamak için kort bulunamazken artık ulusal bir tenis turnuvası düzenlenebildiğini belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Göreve geldiğimiz zaman bu sahanın yarısı kadar olmayan bir tenis sahamız vardı. Her şey hayal etmekle başlar bizim projelerimiz ve büyük yatırımlarımız içinde spor kompleksleri de vardı. Tenisi 10 yıl önce oynamak istediğimiz zaman basket oynayabileceğimiz bir saha bile yoktu. İki tane halı saha ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün Kapalı Spor Salonu dışında bir tesis bulunmamaktaydı. Geçen sene Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Tatvan ilçemizi ziyarette bulundu. Tatvanımızın yaş ortalaması 23 çok genç bir nüfusa sahibiz. Çok hareketli ve istekli bir genç potansiyelimiz var. Buna karşılık yeterli bir tesis alanımız yoktu maalesef. Sayın Bakanımız Tatvan ziyaretinde bu genç portföyü ve isteği görünce sağ olsunlar bizi kırmadılar. İki ay önce biz bir temel atma programı yaptık yaklaşık 60 gün gibi bir kısa sürede ikisi kapalı ikisi açık uluslararası standartlarda tenis kortları yaptık. İki sene önce oynayabileceğiniz bir tenis sahası yokken bugün turnuvaların müsabakaların yapıldığı tenis kortlarını halkımıza kazandırmış olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın Sporu Tabana yayacağız diye bir sözü var. Tenisin daha önceleri daha farklı bir imajı vardı. Federasyon Başkanımızın mücadelesini seyrediyoruz. Doğuda aynı Tatvan gibi tenis sahaları ve müsabakaları yapılmakta. Artık tenis de futbol gibi bir mahalle sporu olmaya başladı. Herkesin ulaşabileceği ve oynayabileceği bir spor dalı olmayı başardı. Daha da ileri gitme mücadelesi göstermekte. Sayın Bakanımız destekleri ile FIFA standartlarında bir futbol sahası, basketbol, voleybol, antrenman sahası ve amatör spor kulüplerimizin kullanabileceği büyük bir spor kompleksi kazandırdık. 7 branşın birlikte spor yapabileceği bir kompleks olan sporcu fabrikasının iki ay içinde yapımını hedefliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanımız ve Milletvekillerimizin desteği ile çok kısa bir sürede Tatvanımızı bir spor merkezi haline getirdik. Önümüzdeki günlerde sporu kendine gelecek olarak gören profesyonel sporcular yetiştireceğiz. Belki Olimpiyatlara Tatvan’dan giden tenisçilerimiz olacak ve Türkiye’nin, Tatvan’ın ismini yazdıracak inşallah. İleride uluslararası bir turnuva da yapmayı planlamaktayız. Tatvan Doğu’nun incisi, cazibe merkezi, herkesin gelip görmesi gereken bir yer. Nemrut Krater Gölümüz dünyanın en büyük ikinci krater gölü, bir dünya mirası. Turnuvamızın ismini Nemrut Krater Gölü koyduk onun da tanınmasını istiyoruz.”

Tenisin artık herkesin ulaşabileceği mahallenin oyununa dönüştüğünü söyleyen Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş şöyle konuştu:

“Biz Türkiye Tenis Federasyonu olarak her zaman hayallerle gerçeği birleştirmeye çalışan stratejiler ürettik hep. Hayallerimiz Türkiye’nin her noktasında tenisin oynanabilir ve herkes tarafından sevilebilir olduğunu her fırsatta her projemizde ispat etmeye çalıştık. Tenis artık bizim mahallemizin oyununa dönüştü. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun sporu tabana yayıyoruz ilkesiyle çalışıyoruz ve şükrediyorum ki her hafta bir gün bir yerde bir kortun açılışını yapabiliyoruz artık. Bu kortların açılışının yapılıyor olması çok anlamlı, çok önemli, çok değerli. Biz bugün Belediyemizin halk oyunlarıyla açmış olduğumuz tesislerde inanıyoruz ki gelecekte ülkesinde başarmış olan sporcular, uluslararası anlamda da başarmış olan sporcuların iline, mahallesine geldiğinde aynı halk oyunuyla karşılanabileceği hayalleri gerçekleşecek.  O inançla çalışıyoruz. Yerel yönetimlerimizin bu organizasyonlarda ne kadar etkili olduğunu bugün bir kez daha görüyoruz. Sayın Belediye Başkanımızın vizyoner yapısı elbette kortları Bakanlığımızın desteğiyle birlikte yapmış olmaları çok önemli. Tatvan çağlar öncesinden gelen birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi dokusuyla herkesin dikkatini çekebilecek bir yer. Turistik açıdan da baktığınızda gölün kenarında Akdeniz’in bir ilçesindeyiz adeta. Sayın Belediye Başkanımızın bu değerli katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Tabii ki Bakanlığımızın temsilcisi Gençlik ve Spor İl Müdürümüz, Federasyonumuz ve Belediyemiz olmak üzere biz her gittiğimiz ilde Valiliğimizin himayesinde ilimizi, ilçemizi sahipleniyoruz. Türkiye’de tenisin oynanması adına da sizlerin emrinizdeyiz. Buralarda böyle güzel bir tesisin olabileceğini de işin doğrusu bu kadar beklemiyorduk. Ama 162 sporcumuzun heyecanla katılacağı bir turnuva bu alanda gerçekleşecek. Bundan sonra Tatvan’da uluslararası turnuvalar da yapacağız. Her yabancı ülkeden gelen sporcu da Tatvanımızı gittiği ülkede bir elçi olarak anlatacak. Bu turnuvanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi arz ediyorum.”