Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda Final Zamanı

TTF İstanbul Tenis Merkezi’nde 29 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında 103 sporcunun mücadele ettiği, erkeklerde ve kadınlarda 250’şer bin TL para ödülünün dağıtılacağı 30 Ağustos Zafer Bayramı Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda finalin adı belli oldu.

Yarı final mücadelesinde iki kardeşin karşılaşmasını izlediğimiz Cem İlkel-Berk İlkel maçının galibi Berk İlkel’i 6-2, 6-2 yenen Cem İlkel oldu. Cengiz Aksu, Mert Naci Türker ve Berk İlkel’i eleyen Cem adını finale yazdıran ilk isim oldu. Yankı Erel ve Koray Kırcı’yı karşı karşıya getiren bir diğer yarı final mücadelesinde ise kazanan taraf Yankı Erel’i 5-7, 6-0, 6-4 yenen Koray Kırcı oldu. Kaya Onur Arınç, Sarp Ağabigün ve Yankı Erel’i eleyerek finale yükselen Koray Kırcı, Cem İlkel’in rakibi oldu. Cem İlkel-Koray Kırcı final karşılaşması yarın (03.09.2022) saat 11.00’de başlayacak.

Kadınlar mücadelesinde ilk finalist Melis Sezer’i 6-4, 4-6, 6-4 yenen Başak Eraydın oldu. Başak, Ceyla Gürsoy, Defne Çırpanlı ve Melis Sezer’i yenerek adını finale yazdırdı. Bir diğer kadınlar yarı final mücadelesinde Duru Söke ve Melis Ayda Uyar karşı karşıya geldi. Duru Söke, Melis Ayda Uyar’ı 6-4, 4-6, 6-1 yenerek finale yükselen isim oldu. Duru final yolunda Irmak Alev, Irmak Budak ve Melis Ayda Uyar’ı eledi. Kadınlar finali yarın (03.09.2022) 13.00’de başlayacak. Kadınlar ve erkeklerde çiftler kategorisinde final karşılaşmaları TTF İstanbul Tenis Merkezi’nde 15.00’de gerçekleşecek.

İstinye’de bulunan TTF İstanbul Tenis Merkezi’nde oynanacak finalleri seyirciler ücretsiz olarak takip edebilecek.