Gençlerin Gelişimine Tenis ile Destek ve Kariyer Odaklı Yaklaşım Kariyer Zirvesi Etkinliği

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Programı kapsamında Türkiye Tenis Federasyonu tarafından koordinesi yapılan “Gençlerin Gelişimine Tenis ile Destek ve Kariyer Odaklı Yaklaşım” başlıklı Gençlik Programı KA2 projesi kapsamında Kariyer Zirvesi etkinliği düzenlendi.

İstanbul ilinde düzenlenen faaliyetler kapsamında tenis sporu ile daha önce tanışmamış 50 genç WTA turnuvası TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul'u canlı olarak izleme şansı buldular. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş'un da katıldığı etkinlikte gençler tenis sporunu yakından tanıma fırsatı edindi. Etkinlik daha sonra İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Beyoğlu Gençlik Merkezi binasında devam etti.

Kariyer Zirvesi etkinliğine proje kapsamında tenis eğitimi alan gençler de video konferans yöntemi ile katıldılar ve proje kapsamındaki kazanımlarını aktardılar. Gençler daha sonra kariyer fırsatları, kariyer gelişimi için yetkinlikler ve Avrupa Fırsatları'nı içeren bir dizi faaliyet hakkında da bilgi sahibi oldular.