Çeyrek Final Resmi Belli Oldu

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da tekler ana tablosunda bugün (21 Nisan Perşembe) oynanan maçların ardından yoluna devam eden sekiz raket belli oldu.

Merkez kortta günün açılış maçı Lesia Tsurenko’nun sakatlığı nedeniyle tamamlanamadı. 6 numaralı seribaşı Ajla Tomljanovic ile karşılaşan ve ilk seti 6-4 kaybeden Tsurenko, ikinci setin ilk oyununun ardından maçı bırakmak durumunda kaldı. Rakibinin çekilmesiyle adını çeyrek finale yazdıran Avustralyalı Tomljanovic’in bir üst turdaki rakibi ise Yulia Putintseva oldu.

İlk turda Magda Linette’i zorlu bir maçın ardından geçen Putintseva, ikinci turda daha rahat bir oyun ortaya koydu. İsveçli rakibi Rebecca Peterson’a sadece iki oyun veren Kazak raket, 6-2, 6-0’la turlamayı bildi.

Turnuvaya elemelerden dahil olan Anastasia Potapova, İstanbul’daki başarılı oyununa bugün de devam etti. Hırvat Petra Martic ile oynadığı maçta baştan sona kontrolü elinde bulunduran 21 yaşındaki Potapova, 1 saat 10 dakikanın ardından sahadan 6-2, 6-3 galip ayrıldı ve adını son sekiz raket arasına yazdırdı. Potapova’nın çeyrek finaldeki rakibi 7 numaralı seribaşı Sara Sorribes Tormo olacak.

TTF İstanbul Tenis Merkezi’ndeki son tekler karşılaşması ise Rumen Ana Bogdan’ın sakatlığı nedeni ile oynanmadı. 3 numaralı seribaşı Veronika Kudermetova, Bogdan’ın çekilmesinin ardından çeyrek finaldeki yerini aldı. Kudermetova yarı finale yükselebilmek için Anna Bondar ile kozlarını paylaşacak.

Cengiz/Öz ikilisi veda etti
TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da çitlerde çeyrek finale yükselen milli raketler Berfu Cengiz/İpek Öz, turnuvaya bu aşamada veda etti. 3 numaralı seribaşı ekip Marie Bouzkova/Sara Sorribes Tormo ile çekişmeli bir mücadele oynayan Berfu/İpek çifti, sahadan 7-5’lik iki setle mağlup ayrıldı.

1 saat 48 dakika süren karşılaşmada seyircinin de desteğini arkasına alan milli raketler, her iki sette de başa baş bir oyun ortaya koymasına rağmen yarı finalin uzağında kaldı.

Bir diğer çiftler maçında ise kazanan Kamilla Rakhimova/Natela Dzalamidze oldu. 4 numaralı seribaşı Kaitlyn Christian/Lidziya Marozava’yı 7-5, 6-3’le geçen Rakhimova/Dzalamidze böylece yarı finale yükseldi.

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da yarın (22 Nisan Cuma) saat 13.00’ten itibaren teklerde çeyrek final karşılaşmaları oynanacak ve yarı finale yükselen dört raket belli olacak.