Öz/Cengiz Çifti Çeyrek Finalde

TTF İstanbul Tenis Merkezi’nde düzenlenen TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul turnuvasında ilk tur maçları tamamlandı. Milli tenisçilerimiz Berfu Cengiz ve İpek Öz çiftlerde çeyrek finale yükselirken, teklerde 1 numaralı seri başı Belçikalı raket Elise Mertens ilk turda turnuvaya veda etti.

Berfu Cengiz/İpek Öz ikilisi çiftlerde ilk tur maçında Xinyun Han/Yana Sizikova ile karşılaştı. Cengiz/Öz tandemi, Han/Sizikova ikilisi karşısında ilk sette geri düşse de 1 saat 43 dakika sonunda maçı 5-7, 6-3, 10-8 kazanmayı başardı. Çiftler ana tablosunda wild card ile yer alan diğer temsilcilerimiz Ayla Aksu/Zeynep Sönmez ikilisi ise çeyrek finalin uzağında kaldı. Ayla/Zeynep çifti, 3 numaralı seri başı ekip Marie Bouzkova/Sara Sorribes Tormo’ya 6-0, 6-3 kaybetti. Bu sonuçların ardından Berfu/İpek ikilisi, çeyrek finalde Bouzkova/Sorribes Tormo ile eşleşti.

Teklerde son şampiyon Sorana Cirstea, elenmenin eşiğinden döndüğü karşılaşmada Hollandalı Arantxa Rus’u mağlup etti. 2 saat 30 dakikalık maçta ilk seti kaybeden Rumen Cirstea, son sette iki maç puanı çevirdiği mücadeleyi 3-6, 6-1, 7-5 kazandı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Sorana Cirstea’nın bir sonraki rakibi Avusturyalı Julia Grabher olacak.

1 Numaralı Seri Başından Erken Veda
TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da geçtiğimiz yıl final oynayan Elise Mertens, yaşadığı sakatlığın ardından bu sene turnuvaya erken veda etti. Tekler ana tablosunda 1 numaralı seri başı olarak raket sallayan Belçikalı Mertens, organizasyondaki ilk maçında Rebecca Peterson ile kozlarını paylaştı. Uzun ve çekişmeli ilk set 7-5’le Peterson’un oldu. İsveçli oyuncu ikinci sette 4-1 öndeyken Mertens bacağındaki rahatsızlık nedeniyle karşılaşmaya devam edemedi.

Bu sonuçla adını ikinci tura yazdıran dünya 76 numarası Peterson, bir üst turda Magda Linette’i 7-6, 6-4 ile geçen Yulia Putintseva ile karşılaşacak. Kariyerinin tek kupasına 2019’da İstanbul’da uzanan Hırvat Petra Martic, 2 saat 44 dakikanın ardından 4 numaralı seribaşı Anhelina Kalinina’yı 3-6, 7-5, 7-6 ile geçti. Martic’in sıradaki rakibi elemelerden gelen Anastasia Potapova olacak.

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul yarın (21 Nisan Perşembe) teklerde 2. tur, çiftlerde ise çeyrek final karşılaşmaları ile devam edecek.