Gençlerin Gelişimine Tenis ile Destek ve Kariyer Odaklı Yaklaşım Kastamonu

Ülkemizde T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Programı kapsamında Türkiye Tenis Federasyonu tarafından koordinesi yapılan “Gençlerin Gelişimine Tenis ile Destek ve Kariyer Odaklı Yaklaşım” başlıklı Gençlik Programı KA2 projesinin faaliyetleri hızla devam etmektedir. Proje kapsamında ülkemizin 5 farklı ilinde bulunan eğitim merkezlerimizde belirlenen ve hayatında tenis ile ilk defa tanışma fırsatı yakalamış 100 gence proje kapsamında kariyer odaklı tenis eğitimleri verilmektedir.

30 Nisan itibariyle tamamlanacak olan proje aktiviteleri kapsamında projenin ülkemiz ortaklarından Kastamonu Genç Yaşamın Sesleri Derneği ile işbirliğinde Kastamonu ilinde gençlere yönelik proje faaliyetleri hakkında bilgilendirme yanı sıra Liderlik, Doğru Karar Verebilme, Sporcu Koçluğu başlıklarında etkinlik düzenlendi. Kastamonu’dan tenis sporuna ilgi duyan 50 katılımcının katıldığı etkinlikte gençler hem konu başlıklarında eğitim aldılar, hem de Türkiye Ulusal Ajansı'nın yürüttüğü Erasmus+ ve ESC programlarında ne gibi faaliyetlerden yararlanabileceklerini görme şansına sahip oldular.

Daha önce projelere ve gönüllülük faaliyetlerine katılmış gençlerin de kendi deneyimlerini aktardığı faaliyet süresince gençler interaktif metotlar ile deneyimleyerek öğrenme şansına sahip oldular.