TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul Basın Toplantısı Gerçekleşti

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul, 18-24 Nisan tarihlerinde TTF İstanbul Tenis Merkezi’ne gerçekleşecek.

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’un basın toplantısı Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla 16 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Toplantıda Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve TEB Marka ve İletişim Yönetimi İcra Direktörü Zeynep Demirkol da hazır bulundu.

Bu sene ilk kez seyircili olarak gerçekleşecek organizasyona ilk 100’den 30 tenisçi katılacak. Dünya 23 numarası Elise Mertens, dünya 24 numarası Sorana Cirstea ve dünya 29 numarası Veronika Kudermetova turnuvada mücadele edecek isimlerden bazıları. Milli sporcularımız da turnuvada şampiyonluk için korta çıkacak. Tecrübeli raketlerimizden Pemra Özgen, son dönemde üst üste kazandığı başarılar ile etkileyici bir performans ortaya koyan ve ilk 200’ün eşiğine gelen İpek Öz ana tabloda yarışacak. Elemelerde ise milli tenisçilerimiz Berfu Cengiz, Ayla Aksu ve Zeynep Sönmez korta çıkacak. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu:

"Tenis açısından önemli sporcuların bir araya geldiği ve sporseverlerin ilgiyle takip ettiği bir organizasyon"

Bakan Kasapoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, "TEB BNP Paribas, tenis açısından önemli sporcuların bir araya geldiği ve sporseverlerin ilgiyle takip ettiği bir organizasyon. Bu güzel çalışma için gayret ortaya koyan federasyonumuza, çok kıymetli sponsorlara teşekkür ediyorum. Başta sporculara, hakemlere, burada görev yapacak geleceğin şampiyonu çocuklarımıza ve organizasyon ekibine başarı diliyorum." diye konuştu.

Tesisler kadar düzenlenen organizasyonların da önemine dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, "Türkiye olarak çok müstesna tesislerimiz var. Onlardan biri de burada. İstanbul'un en istisnai semtlerinden birinde. Başarıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla halkımızın erişimine açık bir tesis. Tesisler kadar organizasyonlar da çok mühim. Çocuklar, gençler, dünya yıldızlarını ne kadar yakından izlerlerse bu branşa ilgileri de artacaktır. Sporda başarının sırrı inanmak ve çok çalışmaktır. Dünyanın en iyi sporcularını yakından gören, heyecanını sevincin gören çocuklarımızın 'Biz de başarırız' diyerek bu yola koyulmaları en önemli amaçlarımızdan biri. Pandemiye rağmen 2021 yılında 169 farklı spor organizasyonuna ev sahipliği yaptık. Türkiye'nin tüm illeri bu tür organizasyonları ev sahipliği yapabilecek modern donanıma sahip." ifadelerini kullandı.

Bu tür turnuvaların sporcuların kariyeri için önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Kasapoğlu, şunları söyledi:

"Bu turnuvanın katılım listesinde dünyanın 50'sinde 12 isim var. Geçmiş seneler gösterdi ki bu tür turnuvalar sporcuların kariyeri için önemli. Teniste toprak zemin sezonu başlıyor. Nisan bunun için başlangıç ayı. Bu yıla damga vuracak isimler de umarım buradan çıkar. Ülke olarak her branş bizim için önemli. Yüzme Bilmeyen Kalmasın Kampanya'mız devam ediyor. Sporun tüm branşlarına destek sağlamaya, insanımızı istedikleri branşa yönlendirmeye ve desteklemeye devam edeceğiz. Tesis, antrenör altyapımızla ve sporun erişilebilirlik noktasında yeni şampiyonlar yetiştirmeye beraber koşacağız."

Türkiye'deki organizasyon tecrübesinin herkesin farkında olduğunu kaydeden Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Yurt dışında pek çok spor insanıyla görüştüğümüzde organizasyon tecrübesinin standardının, altyapısı ve insan kaynağıyla kalitenin herkes farkında. Biz yine birlikte bu ülkenin her bir evladı için sporu erişilir kılmaya, yeteneklerin keşfinin tesadüfe bırakmadan çalışmaya devam edeceğiz. Şırnak'ta mayıs ayında bir turnuva düzenleyeceğiz. Oralarda eskiden başka sesler vardı, o seslerin yerini raket sesleri ve sporcuların heyecanı aldı." 

Kasapoğlu aynı zamanda bu tür organizasyonların ülke tanıtımına da katkı sağlayan enstrümanlardan olduğunu ifade etti.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş: “Burası bir hikayenin başladığı yer”

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise şunları kaydetti:

"Bu tenis merkezini yaparken 'burası bir hikayenin başladığı yer' diye başlamıştık. Burada dünya açısından çok önemli turnuvalardan birini yapıyoruz. Dünyanın en güzel şehirlerinden birisinde dünyanın en güzel tenis merkezlerinden birisinde sporcular tenis oynama şansı buluyor. Bizim sporcularımızın en iyi olmak için yarıştıkları noktada, Türkiye'nin tenis ülkesi olma yolundan bahsederek bizi de istediğimiz yere götürüyorlar. Dünya 1 numarasına kadar yükselen Medvedev, Avustralya Açık'taki basın toplantısında, 14 yaşında Trabzon'da oynadığı maçı anlatmıştı. Oralardayken dünya 1 numarası olmak istediğini söylemişti. Tenisin herkes tarafından oynanabilmesi için bir strateji gerçekleştirdik. Oradan yetişen yetenekli çocuklarımız, bakanlığımızın desteğiyle bu turnuvalara gidecektir. Dünyanın ilk 100'ü içindeki 30 sporcunun yarışacağı bir turnuvaya ev sahipliği yapacağız. Kulüplerimiz, ailelerimiz, sporcularımız, antrenörlerimiz ve olmazsa olmaz sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Türk Ekonomi Bankası ile 10 yıla yakındır sokaklardan kortlara, kortlardan uluslararası turnuvalar kadar birçok şeyi planlayarak birlikte yapıyoruz bir kez daha teşekkür ediyorum. Ve bu tesisin temelinin atıldığı günden bugüne kadar hep yanımızda olan Bakanımıza özellikle teşekkürlerimi sunuyorum.”

TEB Marka ve İletişim Yönetimi İcra Direktörü Zeynep Demirkol: “İlham veren bir şampiyonluk mücadelesi yaşanacağına inanıyorum”

Dünyanın önde gelen kadın tenis yıldızlarının yeniden İstanbul’da buluşacağı için heyecanlı olduklarını ifade eden TEB Marka ve İletişim Yönetimi İcra Direktörü Zeynep Demirkol, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu iş birliğinde düzenlenen TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’a, Türk Ekonomi Bankası (TEB) olarak bu yıl da isim sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz. TEB olarak, 10 yıldır ülkemizde tenisin gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. 2011’de WTA Championships’e ismimizi vererek başlayan tenise desteğimizi, bugüne kadar farklı turnuva sponsorluklarıyla ve tenisi sevdirmeye yönelik düzenlediğimiz çeşitli organizasyonlarla sürdürdük. Ortak hedef ve vizyona sahip olduğumuz Türkiye Tenis Federasyonu ile ülke genelinde tenisi yaygınlaştırmak ve 7’den 70’e herkesle buluşturmak amacıyla birçok etkinliğine imza attık. Hafta boyu oynanacak karşılaşmalarıyla yine sporseverler tarafından ilgiyle takip edileceğine ve genç sporcularımıza ilham veren bir şampiyonluk mücadelesi yaşanacağına inanıyorum. Herkes için tenis dolu ve heyecanlı bir hafta olmasını umuyor, turnuvaya katılan tüm sporcularımıza da şimdiden başarılar diliyorum" dedi.