WADA, Sizleri 8 Nisan Günü Play True Day For Peace Etkinliğine Katılmaya Davet Ediyor

WADA, küresel dopingle mücadele topluluğunu 8 Nisan 2022'de Barış için Temiz Spor Günü’ne katılmaya davet ediyor.

WADA Başkanı Witold Bańka konuya ilişkin olarak şunları söylemiştir: “Ukrayna'daki savaş nedeniyle WADA, Temiz Spor Gününü (Play True Day) bu yıl ertelemeyi düşündü. Ancak, dünya çapındaki bazı paydaşlarımıza danıştıktan sonra Barış için Temiz Spor Gününü (Play True Day for Peace) başlatmaya karar verdik. ​​Hissedilen şey, Temiz Spor mesajında somutlaşan adalet, dürüstlük ve kurallara saygı gibi değerlerin sporda ve toplumda uyuma katkıda bulunduğudur.”

Bu yıl, küresel dopingle mücadele topluluğunu, barış için dayanışma içinde bizimle birlik olmaya davet ediyoruz:

  • 'Barış Temiz Spor’ çerçevelerini organizasyonunun veya sporun adına veya resmine ekleyerek;
  • #PlayTrueDay ve #PlayTrueforPeace hashtag'lerini sosyal medya kanallarında paylaşarak; ve
  • #PlayTrueDay ve #PlayTrueforPeace hashtag'lerini tüm gönderileri kaydeden özel Play True Day duvarımız aracılığıyla kampanyamızı gerçek zamanlı olarak takip ediniz.

Temiz Spor Günü (Play True Day)

2014'ten beri WADA, dünya çapında sporcuları, Ulusal ve Bölgesel Dopingle Mücadele Kuruluşlarını, Spor Federasyonlarını, Hükümetleri, Büyük Etkinlik Organizatörlerini ve diğer tüm dopingle mücadele paydaşlarını Ajansın sosyal medya kampanyasına katılmaya davet ediyor. Bu, geleneksel olarak sporcular, halk ve diğerleri arasında Temiz Sporun önemi hakkında farkındalık yaratmak için yapılmaktadır.

Play True Day'in ilham kaynağı, 2013'te 17 Güney Amerika ülkesinin katıldığı WADA ev sahipliğinde düzenlenen Eğitim Konferansı'ndan kaynaklanmaktadır. Etkinlik küçük bir Güney Amerika girişimi olarak başlamışken, sosyal medya kampanyası geçen yıl dünya çapında 87 milyondan fazla kişiye ulaşmıştır.